Sunday, December 10, 2023
Jurnalism corect


Ziua 355 de război în Ucraina / Noi atacuri asupra regiunii Zaporojie

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 13 februarie 2023 Etichete: , ,

Forțele armate ale Ucrainei au transmis că au respins noi atacuri rusești asupra regiunii Zaporojie, din sud-estul țării. În același timp, Federația Rusă susține că trupele sale au avansat 2 km spre Vest în ultimele patru zile. Luni, 13 februarie, marchează ziua 355 de război în țara vecină.

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 355 a războiului din Ucraina:

19:14 – Ministrul ungar al Afacerilor Externe, Peter Szijjarto, a avut luni, 13 februarie, o vizită în Belarus, stat aliat Federației Ruse în contextul invaziei în Ucraina.

18:36 – La scurt timp după ce Maia Sandu a oferit detalii despre o tentativă de lovitură de stat orchestrată de Kremlin, așa-numita „Mișcare Națională pentru Popor” din care face parte partidul „Șor”, al oligarhului fugar Ilan Șor, unii veterani ai Ministerului Afacerilor Interne și activiști pro-ruși de la Chișinău, au anunțat o acțiune de protest pentru duminică, 19 februarie, relatează Jurnal.md.

DETALII AICI

18:23 –  Miniștrii Apărării din statele membre ale Alianței Nord-Atlantice (NATO), inclusiv ministrul român Angel Tîlvăr, se vor reuni marți și miercuri la Cartierul General din Bruxelles, unde vor discuta în principal despre invazia rusă din Ucraina și vor pregăti pachetul de decizii pentru Summitul NATO de la Vilnius, din vara acestui an.

DETALII AICI.

16:37 – Radiodifuzorul de stat al Ucrainei, Suspilne, relatează pe Telegram că forțele ucrainene au început astăzi antrenamentele pentru operarea tancurilor Leopard 2 în Germania, într-un program care va dura până la începutul lunii aprilie.

16:18Ministerul Afacerilor Externe din Franța își sfătuiește „cu fermitate” cetățenii să nu călătorească în Belarus, având în vedere „noua ofensivă lansată de Rusia în Ucraina”, notează Reuters.

14:39Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, spune că alianța vede deja începutul unei noi ofensive rusești în Ucraina.

Președintele Vladimir Putin trimite „încă mii și mii de soldați”, acceptând „o rată foarte mare de victime” și suportă „pierderi mari”, pentru a pune presiune pe ucraineni, a spus Stoltenberg, citat de The Guardian

Secretarul general al NATO a mai spus că „nu există niciun semn” că Vladimir Putin se pregătește pentru pace și că liderul rus încă vrea să controleze Ucraina.

13:05 – Politico notează că un al zecelea pachet de sancțiuni ale UE împotriva Rusiei va include acțiuni împotriva a patru bănci rusești, inclusiv cea mai mare bancă privată din Rusia, Alfa Bank, o interdicție pentru cetățenii ruși care lucrează în consiliile companiilor de infrastructură critică din UE, noi sancțiuni împotriva a 130 de entități listate și persoane și interdicții de import și export care vizează industria construcțiilor.

12:00 – Pierderile suferite de armata Federației Ruse de la începutul războiului din țara vecină, conform părții ucrainene:

10:47 – O a doua înregistrare video apărută luni pe reţelele sociale arată execuţia cu barosul a unui rus care a fugit din grupul de mercenari Wagner în timp ce lupta în Ucraina, după ce în noiembrie a circulat un alt videoclip care arăta eliminarea prin aceeaşi metodă a unui dezertor din compania militară a lui Evgheni Prigojin, relatează News.ro.

09:50 – Personalul rus de apărare construiește un sistem de conducte de apă pentru a conecta regiunea rusă Rostov, cu regiunea de est Donbas, din interiorul Ucrainei, a informat presa de stat rusă.

Situația alimentării cu apă din regiunea Donbas, care are puține resurse, este una critică. Regiunea depinde de conducte care au fost avariate în lupte și necesită energie electrică, care este adesea întreruptă.

09:00 – SUA le-a spus cetățenilor americani să părăsească imediat Federația Rusă din cauza războiului din Ucraina și a riscului de arestare sau hărțuire arbitrară de către autoritățile ruse.

SUA și-au avertizat în mod repetat cetățenii să părăsească Federația Rusă. Ultimul avertisment public de acest gen a fost în septembrie, după ce președintele rus Vladimir Putin a ordonat o mobilizare parțială.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina:

Foto: Inquam Photos / Virgil Simionescu

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW