Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


295 de zile de război / Ucraina se pregătește să achiziționeze mai multe sisteme de apărare antiaeriană

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 15 decembrie 2022 Etichete: , , , , , ,

Joi, 15 decembrie, se împlinesc 295 de zile de când Vladimir Putin a ordonat invazia Ucrainei. Liderii statelor membre UE și NATO urmează să își reafirme suportul față de statul invadat de trupele ruse. Relațiile economice dintre China și Federația Rusă sunt aprofundate, în ciuda distanțării publice a lui Xi Jinping față de Putin. Președintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski, a transmis că Ucraina are în discuții mai multe acorduri pentru achiziția de sisteme de apărare anti-aeriană, cu scopul a face față bombardamentelor lansate de armata rusă.

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 295 a războiului din Ucraina: 

19:00 – Guvernul german a declarat că a trimis câteva rachete suplimentare pentru sistemele de apărare aeriană IRIS-T pe care le-a furnizat anterior Ucrainei.

18:45 – Oficiali ucraineni de rang înalt spun că Vladimir Putin se pregăteşte pentru o nouă ofensivă majoră în 2023, scrie The Guardian.

16:38 – Un cadou primit de un comandant al poliției poloneze, în urma unei vizite în Ucraina, a explodat în sediul Poliției din Varșovia, relatează The Guardian, citând informații transmise de Ministerul polonez de Interne.

Comandantul în cauză și un alt angajat au fost răniți ușor în urma exploziei.

DETALII AICI.

15:30 – Următoarele 6 luni vor fi decisive pentru războiul din Ucraina, a subliniat președintele ucrainean, Volodîmîr Zelenski, în cadrul unui discurs susținut online la reuniunea Consiliului European.

13:38 – Orașul Herson a rămas fără electricitate în urma bombardamentelor din dimineața zilei de joi, a transmis șeful administrației militare din regiune, Yaroslav Yanushevich, citat de The Guardian.

12:30 – Statele membre UE ar fi eșuat să găsească o abordare agreată unanim pentru cel de-al 9-lea pachet de sancțiuni impuse Federației Ruse, relatează Reuters.

11:33 – Pierderile suferite de Armata Federației Ruse în Ucraina, potrivit datelor furnizate de oficialii ucraineni:

9:41 – Joi a avut loc cel mai amplu atac, din 2014 încoace, lansat de trupele ucrainene asupra orașului Donetsk, ocupat de trupele pro-ruse, notează The Guardian, citându-l pe primarul pro-rus din oraș.

Alexei Kulemzin a menționat că 40 de rachete lansate de BM-21 Grad au lovit orașul.

9:35 – O bază aeriană din Kursk, Federația Rusă, a fost lovită de un atac cu drone, a transmis un consilier prezidențial ucrainean, menționând că originea dronei este „necunoscută”, relatează The Guardian.

9:30 – Liderii statelor membre ale Uniunii Europene și ale NATO urmează să își reafirme suportul „complet” față de Ucraina, pe termen lung, și să ceară Federației Ruse să se retragă, notează Politico.

9:25 – Toate proprietățile fostului președinte Viktor Yanukovych, care a demisionat în urma protestelor masive din Piața Maidan din 2014, au fost confiscate de procurorii ucraineni, notează Kyiv Independent.

9:20 – Relațiile economice dintre Federația Rusă și China sunt aprofundate, în ciuda distanțării publice a lui Xi Jinping față de Vladimir Putin, notează Wall Street Journal.

9:15 – Volodîmîr Zelenski a transmis în noaptea de miercuri spre joi că Ucraina are în discuții mai multe acorduri pentru achiziția de sisteme de apărare anti-aeriană, în condițiile în care Federația Rusă continuă să atace infrastructura civilă a Ucrainei.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina:

Sursă foto: Kyiv Independent / Twitter / Kostyantyn Chernichkin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW