Sunday, February 25, 2024
Jurnalism corect


Ziua 161 a războiului din Ucraina | Pentagonul infirmă că Armata rusă ar fi distrus sisteme HIMARS

By Redactia , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 3 august 2022

Departamentul Apărării al SUA a infirmat afirmațiile făcute de ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, potrivit cărora Armata rusă ar fi distrus șase sisteme de rachete americane HIMARS de la începutul invaziei în Ucraina, notează Reuters. În tot acest timp luptele continuă. Potrivit Ukrinform, mai multe rachete lansate din Belgorod de Forțele ruse au lovit orașul Harkiv, provocând pagube materiale. 

Main News a transmis cele mai importante informații din ziua 161 a războiului din Ucraina: 

20:01 – Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskyi, a avut o întrevedere cu noul ministru al Afacerilor Externe al Estoniei, Urmas Reinsalu, care se află la Kiev în prima sa vizită în străinătate.

19:30 – Serviciile de informații ucrainene susțin că forțele ruse i-au torturat pe prizonierii de război ucraineni înainte de a arunca în aer închisoarea din Olenivka, notează Kyiv Independent.

18:30 – Forțele ruse se pregătesc de o contra-ofensivă în Herson, pentru a avansa la granița administrativă a regiunii Herson.

17:42 – Atacurile ruse au început să vizeze orașul natal al lui Volodymyr Zelenskiy, Kryvyi Rih, din sudul Ucrainei.

De asemenea, comandamentul militar a avertizat că Moscova ar putea pregăti noi operațiuni ofensive în sudul Ucrainei, relatează The Guardian. 

17:35Organizaţia Salvaţi Copiii România a deschis cel de-al treilea Centru de consiliere şi informare pentru familiile refugiate din Ucraina, la Suceava.

17:27 – Elveția se alătură sancțiunilor UE privind aurul rusesc.

„Noile măsuri se referă în primul rând la interzicerea cumpărării, importului sau transportului de aur și produse din aur din Rusia”, se arată într-un comunicat oficial, citat de The Kyiv Independent. 

17:21 – Deși Ucraina a asistat, la începutul săptămânii, la primul transport maritim de cereale care a părăsit portul din Odessa, de la declanșarea invaziei ruse, operatorii Portului Constanța se așteaptă să continue facilitarea exporturilor ucrainene.

DETALII AICI. 

17:00Guvernatorul Valentyn Reznichenko relatează că forțele ruse au atacat Zelenodolsk cu lansatoare de rachete Uragan. El a adăugat că și clădirile rezidențiale au fost avariate în bombardarea satelor Marianske și Velyka Kostromka, conform The Kyiv Independent

16:18 – UNICEF a anunțat că în prima săptămână de la operaționalizarea platformei Primero, 830 de copii refugiați din calea războiului din Ucraina, sosiți în România, au fost înregistrați cu succes în aplicație.

DETALII AICI.

15:45 – Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskiy, a transmis că primul transport maritim de cereale ucrainene „nu înseamnă nimic”, atât timp cât reprezintă doar o fracțiune din recolta pe care Kievul trebuie să o vândă pentru a-și salva economia distrusă de invazia declanșată de Vladimir Putin pe 24 februarie, potrivit Reuters.

DETALII AICI.

15:17 – Numărul persoanelor care au părăsit Ucraina de la începerea invaziei ruse în Ucraina a atins 10 milioane, conform celor mai recente date ale Organizației Națiunilor Unite (ONU).

14:10 – Inspecția navei cu cereale care a părăsit Ucraina s-a realizat cu succes în Turcia, conform Reuters.

13:00 – Mai mulți soldați ruși și-au acuzat comandanții că i-au închis în estul Ucrainei pentru că au refuzat să ia parte la război.

Aproximativ 140 de soldați au fost reținuți și patru au depus plângeri la o comisie de investigație, a declarat Maxim Grebenyuk, șeful grupului Ombudsman militar din Moscova, conform The Guardian

12:58 – Pierderile suferite de armata Federației Ruse de la începerea invaziei din țara vecină, potrivit părții ucrainene:

12:00 – Primul transport maritim de cereale care a părăsit Ucraina în timpul invaziei ruse în țara vecină a ajuns în Turcia, conform The Guardian

Nava Razoni, sub pavilionul ţării Sierra Leone, transportă 26.000 tone de cereale și trebuie să ajungă în Liban.

11:00 – Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat, în timpul unei întâlniri în Myanmar, vizită în Taiwan a președintelui Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi, a fost o încercare deliberată a Washingtonului de a irita China.

„Nu văd niciun alt motiv pentru a crea o asemenea supărare aproape din senin, știind foarte bine ce înseamnă pentru Republica Populară Chineză”, a spus Lavrov, citat de Reuters

10:30 – Fost cancelar german şi prieten al lui Vladimir Putin, Gerhard Schroeder, a declarat că preşedintele rus îşi doreşte o „soluţie negociată” la războiul din Ucraina şi că acordul privind transporturile de cereale ar putea reprezenta un pas înainte, notează News.ro.

10:00 – 830 de copii refugiaţi din Ucraina au fost înregistraţi în România în prima săptămână de la lansarea platformei Primero, care va asigura monitorizarea acestora în vederea furnizării protecţiei şi serviciilor necesare, a anunțat miercuri Ministerul Familiei. Cei mai mulţi copii au fost înregistraţi în judeţele Timiş şi Arad.

9:40 – 10.349 de ucraineni au intrat în România pe data de 2 august, de la declanșarea războiului totalul ajungând la 1.788.872 de ucraineni, conform datelor publicate de Poliția de Frontieră.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simionescu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW