Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Ziua 228 a războiului din Ucraina | Răspunsul rușilor după atacul asupra Podului Kerci 

By Vîrban Robert , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 9 octombrie 2022 Etichete: , , ,

În urma exploziilor care au dus avarierea Podului Kerci, cel care leagă peninsula Crimeea de Federația Rusă, forțele ruse au lansat bombardat puternic orașul Zaporojie. Potrivit primarului interimar al oraşului, Anatoli Kurtev, citat de CNN, cel puţin 17 persoane au murit şi alte 40 au fost rănite.

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 228 a războiului din Ucraina:

19:56 – Adjunctul directorului serviciului de informații militare ucrainene, Vadim Skibitski, a declarat că Vladimir Putin încearcă să-l convingă pe președintele Bielorusiei, Alexandr Lukașenka, să se implice direct în invazia asupra Ucrainei, relatează The Kyiv Independent.

 

17:47 – Preşedintele rus Vladimir Putin va convoca luni Consiliul de Securitate, un format care reuneşte miniştri cheie, politicieni şi reprezentanţi ai serviciilor de securitate şi ai armatei, a anunţat, duminică, Kremlinul, citat de AFP.

17:30 – O diadema de aur, incrustată cu pietre preţioase de către maeştri meşteri în urmă cu aproximativ 1.500 de ani, a fost unul dintre cele mai valoroase artefacte din lume de la domnia sângeroasă a lui Attila Hunul, care a luptat în Europa în secolul al V-lea. Diadema hună a dispărut din muzeul din Ucraina care a găzduit-o – poate, se tem istoricii, pentru totdeauna. Trupele ruse au transportat coroana şi un tezaur de alte comori după ce au capturat oraşul ucrainean Melitopol în februarie, spun autorităţile muzeului.

14:02 – Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, sâmbătă seară, în discursul adresat naţiunii, că viitorul naţiunii sale este unul luminos, subliniind că dacă ocupanţii fug în timp ce au o şansă, aceasta va fi cea mai bună opţiune pentru ei.

DETALII AICI

13:26 – Scafandri ruşi examinează duminică, dinspre mare, podul Kerci, o infrastructură-cheie care leagă Rusia de Crimeea, care a fost avariat în urma unei explozii puternice, pe care autorităţile au atribuit-o unui camion-capcană, relatează AFP.

Informații transmise LIVE din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW