Sunday, February 25, 2024
Jurnalism corect


Război în Ucraina | Contre între delegațiile rusă și ucraineană, după o nouă rundă de negocieri de pace

By Redactia , in Stirile zilei , at 18 martie 2022

Este ziua cu numărul 23 a războiului în Ucraina. Potrivit părții ucrainene, o persoană a murit iar alte patru au fost rănit în regiunea Kiev ca urmare a unui bombardament efectuat de Armata Rusă iar șase rachete de croazieră, care ar fi fost expediate de pe un submarin rusesc, au lovit vecinătatea aeroportului din Lviv. Președintele SUA, Joseph Biden, a avut o convorbire telefonică cu omologul său chinez, Xi Jinping. 

Vezi cum s-au desfășurat primele zile ale războiului din Ucraina:

 •      24 februarie                              25 februarie
 •      26 februarie                              27 februarie
 •      28 februarie                                    1 martie             
 •        2 martie                                         3 martie              
 •        4 martie                                         5 martie             
 •        6 martie                                         7 martie             
 •        8 martie                                         9 martie
 •       10 martie                                        11 martie
 •      12 martie                                         13 martie
 •      14 martie                                         15 martie
 •      16 martie                                         17 martie

Main News a transmis LIVE cele mai importante momente din a 23-a zi de război în Ucraina:

20:50 – Șeful delegației ruse la negocierile de pace, Vladimir Medinsky, a transmis că Moscova și Kievul sunt aproape de a ajunge la un acord în ceea ce privește neutralitatea Ucrainei și refuzul de a intra în NATO, relatează The Guardian.

Șeful delegației ucrainene, Mykhailo Podolyak, a respins afirmațiile făcute de Medinsky, menționând că sunt lansate pentru a crește „tensiunile prin intermediul media”.

Încetarea focului, retragerea trupelor și garanții puternice de securitate prin intermediul unor formule concrete”, sunt cerințele Ucrainei, reiterate de Podolyak.

19:55 – Primarul orașului-port Mariupol, Vadym Boichenko, a declarat pentru BBC că Armata Rusiei a pătruns în centrul orașului, unde se dau lupte grele.

19:28 – În cadrul unei discuții telefonice cu președintele francez, Emmanuel Macron, Vladimir Putin a acuzat Ucraina „de numeroase crime de război” și a menționat că forțele ruse ar face „tot posibilul” să nu țintească civili, potrivit News.ro.

Președintele Franței i-a cerut liderului de la Kremlin ridicarea asediului din Mariupol și acces umanitar în orașul port devastat de atacurile Federației Ruse.

19:15 – În timp ce atacurile Federației Ruse în Ucraina produc sute de victime, Vladimir Putin a lăudat unitatea poporului rus, în discursul său de la ceremonia prin care rușii au sărbătorit a opta aniversare de la anexarea Crimeei.

Mai multe detalii, aici.

17:42 – Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskiy, a transmis că, în urma unei discuții cu președintele Comisie Europene, Ursula von der Leyen, procesul de aderare a Ucrainei la UE va fi accelerat, notează Kyiv Independent.

17:30 – Președintele Statelor Unite ale Americii, Joseph Biden, și președintele Chinei, Xi Jinping, au avut vineri, 18 martie, prima discuție de la invazia Federației Ruse în Ucraina. Apelul dintre cei doi șefi de stat a durat aproximativ 2 ore.

 Mai multe detalii, aici.

16:30 – Ucraina va primi încă 300 de milioane de euro de la UE vineri, a anunțat The Kyiv Independent. Este vorba de a doua tranșă din programul UE prin care liderii europeni au acordat asistență în valoare 1,2 miliarde de euro.

Kievul a primit prima tranșă de 300 de milioane de euro pe 11 martie.

16:00 – 109 cărucioare goale au fost amplasate vineri, 18 martie, în piața principală din Lviv, în memoria celor 109 de copii uciși de la începerea invaziei din Ucraina, conform primarului orașului, Andriy Sadovyi.

15:47 – Vladimir Putin a ținut un discurs în fața a zeci de mii de persoane, pe un stadion din Moscova, la ceremonia prin care rușii au sărbătorit 8 ani de la anexarea peninsulei Crimeea.

15:30 – Cel puțin 816 de civili au fost uciși în timpul războiului din Ucraina, susțin datele prezentate de Organizația Națiunilor Unite (ONU). Peste 1,333 de civili au fost răniți, notează The Guardian, citând datele ONU.

14:30 – În aceste momente, la Moscova, pe stadionul în care a fost ținută finala Cupei Mondiale de fotbal din 2018, este în desfășurare o ceremonie prin care se sărbătoresc 8 ani de la anexarea peninsulei Crimeea.

14:00 – 222 de persoane, incluzând 60 de civili, au fost uciși în Kiev de la debutul invaziei Federației Ruse în Ucraina, potrivit administrației locale, citată de Kyiv Independent.  4 copii au fost uciși în urma atacurilor lansate de Armata Rusiei, iar 889 de persoane au fost rănite, dintre care 241 de civili și 18 copii.

13:32 – Cel puțin 2 milioane de refugiați ucraineni au intrat în Polonia de la începutul invaziei Federației Ruse, potrivit datelor tranmise de Ministerul polonez al Afacerilor Interne, citate de CNN.

13:30 – Ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, a vorbit cu șeful diplomației UE, Josep Borrell, despre un nou pachet de sancțiuni impuse Federației Ruse, notează CNN.

13:28 – Conductele de gaze ale Ucrainei sunt folosite la capacitate maximă de Gazprom, compania deținută de statul rus, notează Kyiv Independent. Peste 105 de milioane de metri cubi sunt trimiși zilnic prin Ucarina, susține operatorul ucrainean de gaz.

13:00 – 2 persoane au fost ucise și alte 6 au fost rănite, după un atac aerian al Federației Ruse în Kramatorsk, din regiunea Donetsk, relatează Kyiv Independent, citând datele transmise de autoritățile ucrainene.


11:38 – Potrivit subsecretarului general pentru afaceri politice al ONU, Rosemary DiCarlo, 726 de civili, inclusiv 52 de copii, au fost uciși în urma atacurilor rusești, de la începerea conflictului din Ucraina. Declarația a avut loc joi, 17 martie, în cadrul unei întâlniri ONU.

Sursa foto: FREE Photo Marienko Andrii / UNIAN

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW