Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Ziua 163 a războiului din Ucraina | Rușii au lovit Dnipropetrovsk, Harkiv și Nikolaev / Răspunsul lui Zelenski pentru Amnesty International

By Vîrban Robert , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 5 august 2022

Artileria rusă își continuă atacurile. Potrivit agenției ucrainene UNIAN, trei persoane iar mai multe clădiri au fost distruse în Harkiv, ca urmare a unui atac cu rachete. Și în regiunea Dnipropetrovsk au fost bombardamente. Conform autorităților locale, circa 40 de rachete au lovit orașul Nikopol, provocând pagube materiale. Primarul din Nikolaev, Oleksandr Sienkevich, a anunțat că în oraș s-au auzit explozii puternice și i-a îndemnat pe locuitori să stea departe de ferestre. 

Main News a transmis cele mai importante informații din ziua 163 a războiului din Ucraina: 

20:32 – Consiliul Uniunii Europene a adoptat regulamentul privind reducerea voluntară a consumului de gaze cu 15%. Textul acestei reglementări va fi publicat în Jurnalul Oficial la începutul săptămânii următoare şi va intra în vigoare la o zi după publicare.

DETALII AICI.

20:30 – Comisia Europeană a anunţat că a fost depăşit numărul de 1.000 de evacuări ale unor pacienţi ucraineni, coordonate cu succes de către UE prin intermediul mecanismului său de protecţie civilă, pentru ca aceştia să primească asistenţă medicală în spitalele din Europa, mai exact în 18 ţări europene, printre care şi România, notează News.ro.

19:21 – Federația Rusă spune că este pregătită să discute despre un schimb de prizonieri cu SUA, după condamnarea de ieri la nouă ani de închisoare pentru jucătoarea americană de baschet Brittney Griner, conform The Guardian.

19:00Compania nucleară de stat Energoatom din Ucraina a declarat că o linie electrică de înaltă tensiune de la centrala nucleară Zaporizhzhia a fost lovită de bombardamentele rusești, notează Reuters. 

18:00Președintele rus Vladimir Putin l-a lăudat pe omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, pentru rolul pe care l-a jucat în semnarea acordului de deblocare a exporturilor de cereale ucrainene, într-o întâlnire a celor doi șefi de stat de la Soci, Federația Rusă.

DETALII AICI.

16:13 – Un fost șef al Direcției principale de informații (GUR) a Ministerului Apărării al Ucrainei a fost reținut de SBU, fiind acuzat de înaltă trădare pentru că ar fi divulgat informații către Federația Rusă, notează UNIAN.

12:52 – Alte trei nave cu cereale au plecat din porturile ucrainene şi se îndreaptă spre Turcia pentru a fi supuse unor inspecţii, a anunţat, vineri, Ministerul turc al, relatează The Associated Press.

12:06 – Ţările europene sunt pe cale să îşi atingă obiectivul de umplere a depozitelor de gaze până la începutul acestei ierni, dar costul reînnoirii rezervelor va fi de peste 50 de miliarde de euro, de 10 ori mai mare decât media istorică, transmite Reuters.

DETALII AICI

11:39 – 12.211 cetăţeni ucraineni au intrat joi în România, totalul acestora de la declanșarea invaziei ajungând la 1.813.718, potrivit Poliției de Frontieră.

9:49 – Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a acuzat, joi seară, Amnesty International că încearcă „să amnistieze statul terorist” Federația Rusă, după ce ONG-ul a acuzat Kievul că pune în pericol civilii în contextul războiului cu Moscova.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW