Wednesday, November 30, 2022
Jurnalism corect


268 de zile de război / Zelenski a cerut instituirea unui „scut aerian” asupra Ucrainei: 10 milioane de persoane au fost lăsate fără curent

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 18 noiembrie 2022 Etichete: , , , ,

10 milioane de persoane au fost lăsate fără curent în urma atacurilor aeriene lansate în ziua precedentă de Federația Rusă, a transmis președintele ucrainean, Volodîmîr Zelenski, în mesajul din noaptea de joi spre vineri. Cele mai afectate regiuni au fost Odessa, Vinnytsia, Sumî și Kiev. Observatorii internaționali se așteaptă ca Rusia să își întărească postura defensivă de la granița cu Crimeea și între regiunile Donetsk și Lugansk, dar arată că armata rusă ar fi pregătită de noi avansuri ucrainene. Este cea de-a 268-a zi a războiului din Ucraina.

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 268 a războiului din Ucraina:

19:15Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a vorbit la telefon cu omologul ucrainean Volodymyr Zelenskiy și s-au felicitat unul pe celălalt pentru prelungirea acordului cu cereale intermediat de ONU, a declarat biroul lui Erdogan.

Erdoğan i-a spus lui Zelenskiy că tranzacția cu cereale și schimbul de prizonieri dintre Rusia și Ucraina au fost experiențe pozitive și că „extinderea acestei înțelegeri la masa negocierilor” va aduce beneficii tuturor părților.

Amintim că Oficiali ucraineni, turci, dar și secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, au indicat cu o zi în urmă că Acordul ce facilitează exportul cerealelor și îngrășămintelor din porturile ucrainene și ruse de la Marea Neagră, ce ar fi urmat să expire sâmbătă, va fi extins cu încă 120 de zile.

18:20 – Ministerul rus al Apărării a emis o declarație de presă în care acuză Ucraina de crime de război după apariția unor videoclipuri despre care susține că arată personalul militar ucrainean ucigând în mod deliberat peste 10 militari ruși capturați.

„Uciderea brutală a militarilor ruși nu este nici prima, nici singura crimă de război.

Aceasta este o practică comună în Forțele Armate ale Ucrainei susținute de regimul de la Kiev și ignorate de <<patronii>> săi occidentali”, a transmis pe Twitter ministerul rus al Apărării.

16:44 – Politico susține că Uniunea Europeană a înghețat active rusești în valoare de 68 de miliarde de euro, cele mai multe dintre ele fiind în Belgia, cu o valoare de 50 de miliarde din cifra totală.

15:22 – Ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, a transmis că experții ucraineni se află în Polonia pentru a investiga incidentul de marți, când o rachetă despre care NATO susține că a fost lansată de apărarea anti-aeriană ucraineană pentru a contracara atacurile aeriene lansate de armata rusă a explodat la o fermă de la granița polonezo-ucraineană și a ucis două persoane.

14:04 – Presa ucraineană susține că o rachetă care a fost folosită în atacurile aeriene de ieri asupra Capitalei Kiev transportă în mod normal încărcătură nucleară, dar ar fi fost înlocuită cu muniție convențională. Este vorba de o rachetă produsă în Rusia, Kh-55.

Simplist vorbind – pentru acest atac, orcii au scos cel puțin o rachetă Kh-55 din „arsenalul nuclear”, „au scos” încărcătura nucleară și au înlocuit-o cu „un manechin” înainte de a o lansa asupra Ucrainei”, a transmis departamentul de comunicații strategice al Armatei Ucrainei, citat de Ukrinform.

13:28 – Procurorul de caz care anchetează incidentele de la gazoductele Nord Stream a confirmat că au fost produse din cauza unei explozii și consideră că este vorba de un sabotaj, potrivit The Guardian.

12:04 – Pierderile suferite de Armata Federației Ruse în Ucraina, potrivit datelor furnizate de oficialii ucraineni:

10:09 – Agenția Internațională pentru Energia Atomică a cerut din nou Federației Ruse să se retragă de la Centrala Nucleară Zaporojie și să înceteze acțiunile împotriva siturilor nucleare din Ucraina, potrivit Agerpres.

9:20 – Șeful administrației militare din regiunea Kryvyi Rih, Oleksandr Vilkul, a transmis în această dimineață că orașul Nikopol a fost ținta unui atac aerian, soldat cu distrugerea a două blocuri rezidențiale, o clădire, două mașini și un stâlp de electricitate, notează The Guardian.

9:15 – Alimentarea cu energie electrică și-a revenit în orașul vestic Lvov, a anunțat primarul Andruy Sadovy pe Telegram.

9:10 – Ministerul britanic al Apărării susține că, odată cu retragerea de pe malul drept al râului Nipru, trupele ruse și-au întărit defensiva la granița cu Crimeea și între regiunile Donetsk și Lugansk și s-ar aștepta la noi câștiguri teritoriale din partea armatei ucrainene.

9:05 – 10 milioane de persoane au fost lăsate fără curent în urma atacurilor aeriene lansate în ziua precedentă de Federația Rusă, a transmis președintele ucrainean, Volodîmîr Zelenski în mesajul din noaptea de joi spre vineri. Cele mai afectate regiuni au fost Odessa, Vinnytsia, Sumî și Kiev.

În ziua precedentă au fost lansate 27 de rachete, 5 atacuri aeriene și peste 50 atacuri cu lansatoare de rachetă asupra orașelor din Ucraina, susține Kyiv Independent, citând datele puse la dispoziție de oficiali.

Între timp, în Ucraina are loc prima ninsoare din acest an.

Zelenski a mai făcut un nou apel la instituirea unui scut aerian asupra Ucrainei.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina:

Sursă foto: Președinția Ucrainei

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW