Sunday, July 21, 2024
Jurnalism corect


Ziua 294 de război în Ucraina / Explozii în centrul Kievului. Cameră de tortură, descoperită în Herson

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 14 decembrie 2022 Etichete: , , , , ,

Capitala Ucrainei a fost atacată cu drone Shahed la primele ore ale dimineții de miercuri, 14 decembrie. Cetățenii sunt îndemnați să rămână în adăposturi, pe măsură ce autoritățile din Kiev se așteaptă la un nou val de atacuri. Este ziua 294 de război în țara vecină.

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 294 a războiului din Ucraina: 

8:51 – Guvernul Republicii Moldova va majora cu 68,2% bugetul Ministerului Apărării comparativ cu anul 2022, până la aproximativ 82,2 milioane euro, ceea ce reprezintă 0,55% din PIB.

18:15 – Autoritățile ucrainene susțin că au descoperit o cameră unde ar fi fost torturați copii în orașul Herson, potrivit unui anunț al Avocatului Poporului, citat de Kyiv Independent.

17:45 – Comandouri britanice au desfăşurat operaţiuni sub acoperire într-un „mediu extrem de sensibil”, a dezvăluit Robert Magowan, fostul comandant general al Royal Marines, într-un articol pentru „Globe and Laurel”, jurnalul oficial al puşcaşilor marini, relatează The Times.

16:57 – Așa-zisul primar al orașului ocupat Berdiansk din regiunea Zaporojie a declarat că peste 10.000 de cetățeni nu au curent electric după ce „sabotorii” ucraineni au aruncat în aer o stație.

16:42Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a fost întrebat de reporteri dacă Federația Rusă are în vedere un armistițiu pentru sărbătorile de Crăciun și Anul Nou, relatează CNN

Peskov a spus că Moscova nu a primit propuneri pentru o posibilă încetare a focului între Ucraina și Rusia pentru sărbători, adăugând că „acest subiect nu este pe ordinea de zi”.

15:40 – Atacurile Federației Ruse cu drone au lovit și clădirea administrației regionale din Herson, potrivit CNN.

14:21 – Șeful biroului prezidențial ucrainean, Andriy Yermak, a declarat că Ucraina a asigurat eliberarea a 64 de militari ucraineni, precum și a unui cetățean american în ultimul său schimb de prizonieri cu forțele ruse.

11:42 – Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit în parlamentul din Noua Zeelandă, devenind al doilea lider străin care face acest lucru.

11:00 – Loviturile rusești cu drone au afectat cinci clădiri din Kiev, deși apărarea antiaeriană a respins multe altele, au spus autoritățile ucrainene, citate de The Guardian. Nu au fost raportate victime.

09:22 – Două clădiri administrative din centrul Kievului au fost avariate de resturile unei drone distruse, a declarat administrația Capitalei ucrainene într-o postare pe Telegram.

Nu au fost înregistrate victime, conform purtătorul de cuvânt al serviciilor de urgență din Kiev, Svitlana Vodolaga.

09:20 – 11 drone Shahed au fost doborâte în regiunea Kiev de armata ucraineană, conform primarului Capitalei, Vitali Klitschko.

Iranul ar fi furnizat dronele Federației Ruse, care le-a folosit pentru a viza infrastructura și ținte civile din Ucraina, notează The Guardian.

09:17Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a transmis că în dimineața zilei de miercuri au avut loc explozii în districtul central Shevchenkivskyi din Kiev.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina:

Sursa foto: Ministerul Apărării Naționale

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW