Sunday, February 25, 2024
Jurnalism corect


271 de zile de război / Locații unde forțele ruse ar fi torturat civili, descoperite după retragerea din Herson

By Redactia , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 21 noiembrie 2022 Etichete: , , , , , , , ,

Volodîmîr Zelenski a transmis în noaptea de duminică spre luni că, în ciuda condițiilor meteo nefavorabile, bătăliile continuă în regiunea Donetsk, în timp ce trupele ucrainene au avansat „încet” în regiunea Lugansk. Duminică, trupele ruse au lansat 400 de atacuri aeriene în Estul Ucrainei, potrivit datelor furnizate de Zelenski. Agenția Internațională pentru Energia Atomică (AIEA) va avea o nouă inspecție la Centrala Nucleară Zaporojie, după ce au fost raportate numeroase explozii în zonă pe parcursul weekendului. Luni, 21 noiembrie, se împlinesc 271 de zile de când Vladimir Putin a ordonat invazia Ucrainei. 

Main News a transmis cele mai importante informații din ziua 271 a războiului din Ucraina: 

21:04 – Kremlinul a amenințat să-i pedepsească pe cei care se fac vinovaţi de moartea unui grup de militari ruşi în Ucraina – denunţată de către Moscova drept o „execuţie” -, în timp ce Kievul subliniază că aceşti militari au fost ucişi după o „falsă predare”, relatează AFP.

17:37 – Parchetul ucrainean a anunţat luni că a descoperit ”patru locuri” de tortură folosite de ruşi la Herson pe timpul celor opt luni de ocupaţie a acestui oraş din sudul Ucrainei, până la preluarea controlului trupelor ucrainene, la 11 noiembrie, iar oraşul anchetează, la zece zile de la eliberarea oraşului cu privire la posibile crime de război comise de ruşi în această perioadă a ocupaţiei, relatează AFP.

15:38 – Șeful Rosatom, compania nucleară deținută de statul rus, susține că există pericolul unui incident nuclear la Centrala de la Zaporojie, potrivit unei declarații citată de presa occidentală.

15:00 – Parchetul General al Ucrainei a anunțat că a identificat 4 locații unde forțele ruse ar fi torturat cetățeni ucraineni în Herson, notează The Guardian.

13:30 – Un consilier al ministrului ucrainean al Apărării, Yuriy Sak, acuză Federația Rusă că prin bombardamentele asupra Centralei Nucleare Zaporojie ar încerca să lase civilii ucraineni „să înghețe până la moarte”.

12:01 – Kremlinul, prin vocea purtătorului de cuvânt Dmitry Peskov, susține că „este îngrijorat” de bombardamentele asupra Centralei Nucleare Zaporojie și a făcut un apel către liderii din Occident să ceară trupelor ucrainene să înceteze atacurile.

12:00 – Ucraina a exportat aproximativ 16,2 milioane de tone de grâu până în luna noiembrie, cu 31,7% mai puțin față de aceeași perioadă a anului trecut, a transmis Ministerul ucrainean al Agriculturii, citat de The Guardian.

10:55 – Pierderile suferite de Armata Federației Ruse în Ucraina, potrivit datelor furnizate de oficialii ucraineni:

10:05 – Forțele ruse își fortifică pozițiile defensive în jurul sectorului Svatove din regiunea Lugansk, susține Ministerul britanic al Apărării în analiza zilnică.

În acest moment, Svatove ar fi cel mai vulnerabil punct în apărarea Federației Ruse și este văzut drept un punct critic de comandanții ruși.

În schimb, experții britanici notează că Federația Rusă se bazează pe rezerviști mobilizați recent și care nu ar fi puși la punct cu pregătirea și că se confruntă cu un deficit de muniție.

10:00 – Institute for the Study of War, think-thank american, notează că, în ciuda cenzurii, corespondenții militari din Federația Rusă au primit un statut independent față de restul presei.

9:47 – Agenția Internațională pentru Energia Atomică (AIEA) va avea o nouă inspecție la Centrala Nucleară Zaporojie, după ce au fost raportate numeroase explozii în zonă pe parcursul weekendului.

Rafaelo Grossi, șeful AIEA, susține că trupele care au bombardat zona Centralei Zaporojie „se joacă cu focul”, potrivit The Guardian.

9:45 – Trupele ucrainene susțin că Armata Federației Ruse a pierdut peste 8.000 de unități de echipament pe parcursul invaziei, notează Kyiv Independent.

9:38 – Guvernul Italiei a cerut Parlamentului să adopte o lege privind continuarea ajutorului militar și civil acordat Ucrainei pe parcursul anului 2023, susține The Guardian.

9:30 – Volodîmîr Zelenski a transmis în noaptea de duminică spre luni că, în ciuda condițiilor meteo proaste, continuă bătăliile în regiunea Donetsk. Președintele Ucrainei a mai menționat că trupele ucrainene au avansat „încet” în regiunea Lugansk.

Duminică, trupele ruse au lansat 400 de atacuri aeriene în Estul Ucrainei, potrivit datelor furnizate de Zelenski.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina:

Sursă foto: Președinția Ucrainei

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW