Sunday, February 25, 2024
Jurnalism corect


Ziua 257 a războiului din Ucraina | Kremlin și-a redus retorica nucleară  – ISW

By Redactia , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 7 noiembrie 2022 Etichete: , , ,

Oficialii cheie de la Kremlin au început să-și reducă retorica cu privire la utilizarea armelor nucleare, la începutul lunii noiembrie, remarcă analiștii Institute for the Study of War. Aceștia susțin că explicația ar putea fi legată de faptul că amenințările nu și-au atins efectele scontate – reducerea livrărilor de armament occidental și flexibilizarea poziției adoptate de Kiev -, în condițiile în care utilizarea armamentului nuclear tactic nu ar provoca efecte majore pe câmpul de luptă. 

Main News transmite cele mai importante informații din ziua 257 a războiului din Ucraina: 

20:03 – Consilierul președintelui Ucrainei, Mykhailo Podolyak, a spus că Ucraina este nu va refuza negocierile cu Federația Rusă, dacă va veni un alt lider în locul lui Vladimir Putin, potrivit Kyiv Independent.

16:44 – Jurnaliștii RISE Moldova, în parteneriat cu Centrul „Dossier”, au depistat șase transferuri bancare din Federația Rusă destinate asociației condusă de fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon. Însumate, acestea totalizează peste 20 de milioane de ruble, echivalentul circa 300.000 de dolari. Nu se știe cu exactitate cât din această sumă a intrat în buzunarele lui Dodon, cert este remunerația anuală a acestuia este de circa 165.000 de dolari.

DETALII AICI

14:53 – Consilierul pe probleme de securitate naţională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a purtat discuţii secrete cu oficiali cu rang înalt de la Moscova în încercarea de a reduce riscul ca războiul din Ucraina să se extindă sau să degenereze într-un conflict nuclear, a relatat duminică „The Wall Street Journal”. Atât Casa Albă, cât şi Kremlinul au refuzat să comenteze aceste informaţii, potrivit Reuters.

14:16 – Ucraina anunţă luni că a primit din partea Statelor Unite, Spaniei şi Norvegiei noi sisteme de apărare antiaeriană, menite să contracareze bombardamente masive ale Rusiei care vizează infrastructuri critice ucrainene, relatează AFP.

11:05 – Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu ambasadorul Ucrainei în România, Ihor Prokopchuk.

„L-am asigurat pe Ihor Prokopchuk, ambasadorul Ucrainei în România, că România continuă să fie alături de Ucraina pe drumul său spre pace, libertate și reconstrucție”, a scris Nicolae Ciucă pe contul de Twitter.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Sursa foto: Kremlin.ru

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW