Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


290 de zile de război în Ucraina / Stoltenberg susține că există posibilitatea unui conflict NATO-Rusia

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 10 decembrie 2022 Etichete: , , , , ,

Sâmbătă, 10 decembrie, se împlinesc 290 zile de când Vladimir Putin a ordonat invazia Ucrainei. Peste 2.800 de clădiri în care funcționau unități de învățământ au fost distruse în urma atacurilor ruse, susțin autoritățile ucrainene. Volodîmîr Zelenski a transmis în noaptea de vineri spre sâmbătă că trupele ruse au distrus orașele Bakhmut, Marynka, Soledar și Kreminna, din regiunea Donbas. Între timp, șeful NATO a spus că există posibilitatea ca invazia rusă să se transforme într-un război la scară largă între Europa și NATO. 

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 290 a războiului din Ucraina: 

17:50 – Poliția ucraineană susține că a documentat 47.000 de cazuri în care soldații ruși au comis crime de război pe teritoriul Ucrainei, începând cu 24 februarie – data invaziei, potrivit datelor citate de Kyiv Independent.

16:49 – Administrația instalată de Kremlin în regiunea ucraineană Herson a anunțat că va schimba moneda ucraineană hrivna în ruble rusești începând de la 1 ianuarie, a transmis Reuters.

16:44 – Orașul Odessa a rămas aproape în totalitate fără electricitate, după ce Federația Rusă a lansat un atac cu drone kamikaze pe timpul nopții, au transmis autoritățile ucrainene citate de Reuters.

16:17 – Pierderile suferite de Armata Federației Ruse în Ucraina, potrivit datelor furnizate de oficialii ucraineni:

14:53 – 2 persoane au fost ucise și alte 8 rănite, după bombardamentele din ziua precedentă asupra regiunii Harkiv, relatează Kyiv Independent.

13:00 – 20 de apartamente au fost distruse în ziua precedentă în regiunea Sumî, după un atac cu rachete, notează presa ucraineană, citând datele furnizate de autorități.

11:42 – Statul Major al Forțelor Navale Române a anunțat că a fost descoperită o mină marină care plutea în derivă în apropierea Portului Constanța.

De la debutul invaziei ruse, în bazinul vestic al Mării Negre au fost distruse aproximativ de 40 de mine marine.

Detalii, aici.

10:40 – 10 drone kamikaze au fost doborâte de armata ucraineană pe parcursul nopții dinspre vineri spre sâmbătă, transmit Forțele Aeriene ucrainene, citate de Kyiv Independent. Cele 10 drone Shahed-136 și Shahed-131 au fost distruse deasupra regiunilor Herson, Mykolaiv și Odessa.

10:35 – Ministerul ucrainean al Educației susține că 390 de clădiri în care funcționau diverse instituții de învățământ au fost distruse sau avariate începând cu 1 septembrie. Numărul acestora trece de 2.800, luând în calcul toată perioada invaziei, arată Kyiv Independent.

10:25 – Volodîmîr Zelenski a transmis în noaptea de vineri spre sâmbătă că trupele ruse au distrus orașele Bakhmut, Marynka, Soledar și Kreminna, din regiunea Donbas.

„Nu mai există locuri în aceste regiuni care să nu fie avariate în urma atacurilor aeriene”, a adăugat președintele ucrianean.

10:20 – Parlamentul bulgar a aprobat vineri o listă de arme ce vor fi trimise în primul pachet de ajutor militar acordat Ucrainei de la începutul invaziei.

10:10 – Șeful NATO a transmis, vineri, într-un interviu pentru o televiziune norvegiană, că războiul din Ucraina se poate transforma într-un război la scară largă între Federația Rusă și NATO.

„Lucrăm în fiecare zi pentru a evita acest lucru”, a mai spus Stoltenberg, citat de The Guardian.

10:05 – Vladimir Putin a transmis în cadrul unei conferințe de presă susținute în Kîrgîstan că Federația Rusă ar lua în calcul schimbarea doctrinei militare, pentru a introduce termenul de „atac preventiv” pentru dezarmarea inamicului.

10:00 – Palatul Elysee susține că declarațiile lui Emmanuel Macron, prin care cerea acordarea de garanții de securitate Federației Ruse, au fost scoase din context.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina:

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW