Sunday, February 25, 2024
Jurnalism corect


256 de zile de război în Ucraina / NY Times: Autoritățile din Kiev ar plănui evacuarea orașului, dacă se va confrunta cu o pană masivă de curent

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 6 noiembrie 2022 Etichete: , , , ,

Duminică, 6 noiembrie, se împlinesc 256 de zile de când Vladimir Putin a declanșat invazia Ucrainei. Bombardamentele au continuat în Zaporojie și Sumî, iar armata ucraineană susține că a respins mai multe atacuri în Est și Sud. Volodîmîr Zelenski susține că Iranul „minte” când susține că a livrat drone Rusiei înainte de război, iar Institute for The Study of War este de părere că Iranul ar încerca să obțină de la Moscova expertiză nucleară în schimbul aparatelor de zbor care au atacat orașele Ucrainei. Între timp, autoritățile din Kiev ar plănui evacuarea totală a capitalei, dacă se va afla în situația de a se confrunta cu o pană majoră de curent. 

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 256 a războiului din Ucraina:

18:51 – Asistența financiară acordată de Uniunea Europeană Ucrainei, sancțiunile aplicate Iranului pentru livrarea de drone Federației Ruse și importanța acordului ONU ce facilitează livrările maritime de cereale din porturile ucrainene, au fost principalele teme abordate de Volodîmîr Zelenski și Ursula von der Leyen, în cadrul unui apel telefonic purtat duminică.

18:10 – Peste 1.000 de spitale ucrainene au fost distruse pe parcursul invaziei, potrivit datelor Ministerului ucrainean al Sănătății, citate de Kyiv Independent.

16:58 – Un reprezentant al consiliului local din Kiev arată că, în acest moment, nu există motive pentru a vorbi despre evacuarea Capitalei ucrainene.

Trebuie să fim pregătiți cu opțiuni diferite, dar acest lucru nu înseamnă că, în acest moment, pregătim evacuarea locuitorilor”, a spus Roman Tkachuk, citat de Kyiv independent.

16:50 – Primarul orașului Kiev, Vitali Klitschko, a avertizat cetățenii că, dacă Rusia va continua atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene, trebuie să se pregătească să trăiască fără electricitate, apă sau căldură.

Facem tot ce ne stă în putință să evităm acest lucru. Dar, să fim serioși – inamicul face tot ce e posibil ca orașul să rămână fără căldură, electricitate sau apă, în general, pentru că vrea să murim”, a transmis Klitschko, citat de The Guardian.

15:12 – Interfax susține că o rachetă lansată de forțele ruse a lovit barajul Kakhovka din regiunea Herson.

13:04 – Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a cerut Federației Ruse să declare explicit că nu va folosi arma nucleară în Ucraina, relatează Agerpres.

13:00 – 4.388 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România, de la declanșarea invaziei asupra Ucrainei, potrivit datelor furnizate de Ministerul de Interne.

12:20 – Pierderile suferite de Armata Federației Ruse, potrivit datelor furnizate de oficialii ucraineni:

12:15 – Ministerul britanic al Apărării susține că Armata Rusă a schimbat conducerea celui mai mare district militar, întrucât generalul Alexander Lapin a fost criticat în mai multe rânduri pentru eșecurile înregistrate pe câmpul de luptă.

Experții din Marea Britanie notează că schimbările din conducerile structurilor militare ale Rusiei reprezintă un model prin care comandanții de top ai Armatei sunt învinuiți pentru eșecurile din Ucraina.

12:10 – O persoană a fost ucisă în noaptea de sâmbătă spre duminică în urma unui atac cu rachete asupra regiunii Zaporojie, notează Kyiv Independent. Bombardamentele au continuat și în regiunea Sumî.

12:05 – New York Times arată că autoritățile de la Kiev au început să planifice evacuarea orașului în care locuiesc 3 milioane de locuitori, în cazul în care se va confrunta cu o pană de curent totală.

12:00 – Armata Ucrainei susține că a respins 14 atacuri ale Federației Ruse în Harkiv, Donetsk, Zaporojie și Lugansk în ultimele 24 de ore.

11:50 – Institute for the Study of War susține că Iranul se folosește de dependența Federației Ruse legată de livrările de drone kamikaze și arată că a cerut asistență din partea experților Moscovei în legătură cu programul nuclear al Teheranului.

11:40 – Administrația Biden le-ar cere în privat liderilor din Ucraina să demareze negocierile cu Federația Rusă și să renunțe la refuzul public de a negocia cu Vladimir Putin, notează Washington Post.

Jurnaliștii americani arată că este vorba de o încercare a oficialilor din SUA de a menține susținerea statelor îngrijorate de posibilele acțiuni ale lui Putin.

11:30 – Volodîmîr Zelenski a catalogat declarațiile ministrului iranian de Externe, care susține că Iranul a livrat drone Federației Ruse înainte de război, drept „minciuni”.

Cu o zi în urmă, Iranul, prin vocea ministrului de Externe, Hossein Amirabdollahian, a recunoscut că a furnizat drone Federației Ruse, cu mențiunea că livrările ar fi avut loc „cu câteva luni” înainte de invadarea Ucrainei, declanșată de Vladimir Putin pe 24 februarie.

DETALII AICI.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Sursă foto: Musienko Vladislav / UNIAN

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW