Thursday, May 23, 2024
Jurnalism corect


Ziua 162 a războiului din Ucraina | Amnesty International susține că armata ucraineană a pus în pericol civilii. Reacția ministrului de Externe

By Vîrban Robert , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 4 august 2022

Forțele ruse folosesc probabil centrala nucleară Zaporojie (NPP) din Enerhodar pentru a alimenta temerile legate de un dezastru nuclear în Ucraina, încercând astfel să descurajeze puterilor occidentale în a mai oferi sprijin militar pentru o contraofensivă ucraineană, notează Institute for the Study of War. În același timp, atrag atenția analiștii prestigiosului think tank american, probabil Moscova își continuă eforturile de a-și valorifica bunele relații cu regimul teocratic de la Teheran pentru achiziția de drone care să fie utilizate în Ucraina.

Main News a transmis cele mai importante informații din ziua 162 a războiului din Ucraina:

19:30 – Guvernul interimar de la Sofia, instalat după moțiunea de cenzură ce a dus la demiterea Executivului condus de Kiril Petkov, susține că Bulgaria a trimis în secret aproximativ 4.200 de tone de materiale militare în Ucraina pe parcursul invaziei.

18:30 – Armata ucraineană a pus civili în pericol – prin stabilirea unor baze militare în şcoli şi spitale şi prin lansarea unor atacuri din zone populate cu scopul de a respinge invazia rusă, a acuzat, joi, Amnesty International, relatează News.ro.

Sunt la fel de indignat ca voi de raportul Amnesty International. Eu îl consider nedrept”, a declarat ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba.

15:28 – Invazia declanșată de Vladimir Putin în Ucraina reprezintă cel mai periculos moment pentru Europa din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, iar Federația Rusă nu trebuie să câștige conflictul militar, a declarat joi, 4 august, secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

DETALII AICI

15:01 – Până la 20.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi în războiul din Ucraina de la începutul invaziei, potrivit unor oficiali occidentali, citați de CNN.

12:27SUA a aprobat rezoluția de ratificare a aderării Suediei și Finlandei la NATO, un vot istoric, care vizează întărirea blocului de apărare, pe fondul războiului Federației Ruse din Ucraina, relatează CNN.  

DETALII AICI

9:49 – Secretarul general al Naţiunilor Unite, António Guterres, a declarat că ONU încearcă să înfiinţeze o echipă de anchetă pentru a studia atacul asupra unui centru de detenţie ucrainean, soldat cu cel puţin 50 de morţi şi zeci de răniţi în rândul prizonierilor de război ucraineni, transmite CNN.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW