Wednesday, November 30, 2022
Jurnalism corect


Ziua 235 de război în Ucraina / Israel va furniza echipamente militare Ucrainei, ca răspuns la livrările Iranului

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 16 octombrie 2022 Etichete: , , , , ,

Duminică, 16 octombrie, se împlinesc 235 de zile de când Vladimir Putin a declanșat invazia Ucrainei. Orașele ucrainene au fost din nou ținta atacurilor aeriene ale Federației Ruse, dar Ministerul britanic al Apărării arată că stocurile de muniție ale forțelor ruse se micșorează pe zi ce trece, autorităților de la Kremlin fiindu-le greu să le înlocuiască. Elon Musk a anunțat că Starlink va continua să furnizeze informații guvernului ucrainean, dar s-a plâns că nu este finanțat de autoritățile SUA. 

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 235 a războiului din Ucraina:

19:15 – Israel va furniza echipamente militare Ucrainei, a transmis ministrul israelian de Externe, Nachman Shai.

Reacția vine pe fondul informațiilor potrivit cărora Iran furnizează rachete Federației Ruse.

DETALII AICI.

19:12 – Reprezentanți ai Ucrainei și Turciei s-au întâlnit în Istanbul pentru a negocia extinderea Black Sea Grain Deal, potrivit Kyiv Independent.

Acordul a fost semnat între ONU, Turcia, Ucraina și Rusia și a permis reluarea exporturilor ucrainene de grâu, în luna august.

19:10 – Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, afirmă că, de la debutul războiului din Ucraina, România a facilitat tranzitul a peste 5,2 milioane de tone de cereale ucrainene pe teritoriul românesc.

18:30 – Belarus va găzdui 9.000 de soldați ruși, notează Interfax.

17:02 –  Ministerul rus al Apărării a transmis că forțele ruse au respins eforturile trupelor ucrainene de a avansa în regiunile Doneţk, Herson şi Mykolaiv, provocând ceea ce a descris drept pierderi semnificative împotriva inamicului, potrivit News.ro.

16:44 – Directorul general al companiei ruse Gazprom, Alexei Miller, a amenințat că planurile statelor Uniunii Europene de a plafona prețul gazului importat din Federația Rusă va duce la oprirea livrărilor către continent.

16:30 – SUA și Aliații susțin că Iran va furniza și rachete sol-sol Federației Ruse, pe lângă drone kamikaze, pentru a fi folosite asupra orașelor și trupelor ucrainene, potrivit unor oficiali citați de Washington Post.

DETALII AICI.

14:55 – 25% din populația Ucrainei va trăi în sărăcie până la finalul anului 2022, în condițiile în care, la începutul invaziei ruse în Ucraina, rata era de 2%, a declarat directorul regional pe Europa de Est al Băncii Mondiale, Arup Banerji, pentru Reuters.

DETALII AICI.

13:52 – 16 explozii au fost raportate în Belgorod, regiune aflată la granița cu Ucraina, notează agenția de stat RIA.

13:38 – Cel puțin 11 soldați ruși au fost uciși și alți 15 răniți, după ce două persoane au deschis focul la un centru de pregătire al Armatei Federației Ruse, din Belgorod, de la granița cu Ucraina, relatează Reuters.

DETALII AICI.

12:30 – 2 școli din regiunea Zaporojie au fost distruse în urma atacurilor aeriene ale Federației Ruse, potrivit Kyiv Independent.

12:25 – Franța va antrena 2.000 de soldați ucraineni pe parcursul mai multor săptămâni, a anunțat ministrul francez al Apărării, Sebastien Lecornu, în Le Parisien.

12:20 – Stocurile de muniție ale Federației Ruse se micșorează pe zi ce trece, iar Ministerul britanic al Apărării arată că industria rusă are probleme în ceea ce privește înlocuirea stocurilor.

12:15 – Pierderile suferite de Armata Federației Ruse în Ucraina, potrivit datelor furnizate de oficialii ucraineni:

12:10 – Un nou atac aerian a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică asupra orașului Nikopol, potrivit autorităților ucrainene.

30 de clădiri din oraș au fost distruse, iar un om a fost rănit.

12:05 – Institute for the Study of War susține că forțele ruse continuă operațiunea de deportare în masă a cetățenilor ucraineni din regiunile ocupate de Federația Rusă.

ISW citează un oficial pro-rus care a spus că „mii de copii” din Herson deja s-ar afla în Rusia.

12:00 – Starlink va continua să furnizeze informații Ucrainei prin rețeaua de sateliți, a anunțat Elon Musk.

Informații transmise LIVE din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Sursă foto: Inquam Photos / Virgil Simionescu

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW