Sunday, February 25, 2024
Jurnalism corect


Ziua 249 a războiului din Ucraina / Forțele ucrainene și-au consolidat avansul de-a lungul liniei Svatove-Kreminna – ISW

By Vîrban Robert , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 30 octombrie 2022 Etichete: , ,

Forțele armate ale Ucrainei au reușit să își consolideze câștigurile teritoriale, continuându-și totodată operațiunile de contraofensivă de-a lungul liniei Svatove-Kreminna, arată Institute for the Study of War. Versiunea este confirmată de un blogger militar rus, care susține că trupele rupele ucrainene încearcă să pătrundă până la Kreminna și se pregătesc pentru a ataca o poziție la mai puțin de 2 km distanță trupele ruse și la 4 km de autostrada R66.

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 249 a războiului din Ucraina:

18:55 – Rusia anunţă duminică faptul că a recuperat fragmente de dronă folosite în atacul Flotei ruse la Marea Neagră, la Sevastopol, în Crimeea, sâmbătă, şi acuză că acestea au folosit coridorul securizat destinat transportului cerealelor, relatează AFP.

18:14 – Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a condamnat duminică, printr-un mesaj postat pe Twitter, suspendarea de către Rusia a implementării Iniţiativei privind transportul de cerealele prin Marea Neagră. El spune că, astfel, este pusă în pericol securitatea alimentară la nivel mondial.

DETALII AICI

17:11 – Mikhailo Podoliak, consilier al președintelui Zelenski, a solicitat comunității internaționale, printr-un mesaj publicat pe Twitter, să predea Ucrainei bunurile confiscate cetățenilor ruși.

16:01 – Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, sâmbătă seară, că în total 1031 de persoane au fost eliberate din captivitatea ruşilor începând cu luna martie.

„Astăzi am reuşit să aducem încă 52 de persoane care s-au aflat în captivitatea ruşilor: 50 dintre apărătorii noştri şi doi civili. Printre ei se află soldaţi din Garda Naţională, din Marină, grăniceri, forţe de ordine…Andrii Albov este şeful secţiei de chirurgie a Spitalului Militar din Mariupol, el a fost evacuat din Azovstal. Vasil Chalenko este voluntar, agent de pază, comandant al plutonului de recunoaştere. Printre cei 52 se află şi un marinar de pe Insula Şerpilor, un membru al Gărzii Naţionale luaar prizonier în timp ce apăra centrala nucleară Cernobîl, dar şi un pensionar care a lucrat în SBU şi a fost luat prizonier de ocupanţi în Bucha. Vom face totul ca să-i eliberăm pe toţi cei ţinuţi captivi în Rusia şi în teritoriul ocupat. În total, din luna martie, au fost eliberaţi din captivitatea ruşilor 1031 de oameni”, a declarat liderul ucrainean.

13:42 – Preşedintele american, Joe Biden denunţă, drept „scandaloasă” decizia Rusiei de a suspenda Acordul de la Istanbul privind exportul cerealelor ucrainene, vital în aprovizionarea alimentară mondială, relatează AFP.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Sursa foto: Președinția Ucrainei

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW