Tuesday, February 7, 2023
Jurnalism corect


Ziua 324 a războiului din Ucraina / Rusia susține că a preluat controlul asupra orașului Soledar. Ucraina neagă declarațiile rușilor

By Redactia , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 13 ianuarie 2023

Ministerul rus al Apărării a declarat vineri, 13 ianuarie, că forțele sale au preluat controlul asupra orașului minier Soledar încă de joi seară, conform Reuters și CNN. La scurt timp după, Ucraina a negat declarațiile Federației Ruse și a precizat că încă se poartă lupte în oraș.

Și în mesajul său zilnic transmis către naţiune, preşedintele Volodimir Zelenski a spus, în noaptea zilei de joi, că forţele ucrainene din oraş îşi menţin poziţiile şi provoacă pierderi semnificative trupelor ruseşti.

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 324 a războiului din Ucraina:

20:39 – Armata Ucrainei a menționat că luptele încă sunt în desfășurare în apropierea orașului Soledar, din Donetsk, în ciuda afirmațiilor Moscovei.

19:18Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a discutat vineri cu ministrul de externe ucrainean, Dmytro Kuleba, și i-a transmis că SUA vor continua să ofere sprijin economic și de securitate Kievului, potrivit unui raport al Departamentului de Stat, citat de CNN.

16:14 – 2,5 de milioane de cetățeni ucraineni, din cei peste 3 milioane care au intrat în România pe parcursul anului 2022, forțați de invazia rusă pe care Vladimir Putin a anunțat-o pe 24 februarie, au beneficiat de servicii de sănătate, sociale, de transport sau de cazare din partea Guvernului, autorităților locale, agențiilor Organizației Națiunilor Unite și a societății civile, a indicat premierul Nicolae Ciucă în cadrul unui eveniment organizat la Guvern.

În acest moment, în schimb, suntem în etapa în care România trebuie să le ofere refugiaților măsuri de integrare socială pe termen mediu și lung, a indicat prim-ministrul.

DETALII AICI.

15:48 – Ucraina a negat oficial declarația Ministerului rus al Apărării cu privire la capturarea orașului minier Soledar.

„Declarațiile Ministerului rus despre capturarea orașului nu sunt adevărate. Sunt bătălii în Soledar”, a declarat Serhiy Cherevaty, purtătorul de cuvânt al grupului estic al armatei ucrainene, citat de The Guardian.

14:27Oficialii americani au spus că o victorie a Rusiei în Soledar, sau chiar în Bakhmut, ar însemna puțin pentru traiectoria generală a războiului.

„Chiar dacă atât Bakhmut, cât și Soledar, cad în mâinile rușilor, nu va avea un impact strategic asupra războiului în sine”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională al SUA, John Kirby, citat de The Guardian.

12:57 – Ministerul rus al apărării a declarat că forțele sale au preluat controlul asupra orașului minier Soledar încă de joi seară, adăugând că acest lucru face posibilă întreruperea rutelor de aprovizionare ucrainene către orașul Bakhmut, conform Reuters

11:44 – Un oficial instalat de Rusia la Donețk, Andrey Baevsky, a spus că în interiorul orașului există încă „mici dovezi de rezistență” din partea Ucrainei, susținând însă că trupele ruse dețin controlul aproape deplin, notează The Guardian.

11:30 – Pierderile suferite de armata Federației Ruse de la începutul invaziei din țara vecină, potrivit părții ucrainene:

10:39 – Numirea de către Rusia a unui nou conducător al operaţiunii de invadare a Ucrainei reflectă, cel mai probabil, „provocări sistemice” pentru Rusia, potrivit unui purtător de cuvânt al Departamentului Apărării al SUA, scrie CNN.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina:

Sursa foto: Președinția Ucrainei

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW