Sunday, December 10, 2023
Jurnalism corect


Ziua 248 a războiului din Ucraina | Atac cu drone asupra Flotei ruse la Marea Neagră

By Redactia , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 29 octombrie 2022 Etichete: , , ,

Mai multe explozii au fost semnalate, în jurul orei 4:00, în orașul Sevastopol din Crimeea. Potrivit consilierului prezidențial ucrainean, Anton Geraschenko, mai multe nave de război rusești din Flota Mării Negre, inclusiv o fregată, ar fi fost aruncate în aer. O variantă respinsă de Forțele navale rusești, care susțin că au respins un atac cu drone în golful Sevastopol, notează citat de Sky News

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 248 a războiului din Ucraina: 

20:11 – Rusia anunţă că vrea să ridice în Consiliul de Securitate al ONU problema atacului cu drone care a vizat Golful Sevastopol, în Crimeea anexată, dar şi problema exploziilor care au avariat, la sfârşitul lui septembrie, gazoductele Nord Stream 1 şi 2, la Marea Baltică, relatează AFP.

18:36 – Rusia anunţă sâmbătă că îşi suspendă participarea la Acordurile de la Istanbul, care asigură o continuare a exporturilor de cereale ucrainene, vitale în aprovizionarea alimentară a ţărilor sărace, în urma unui atac cu drone care a vizat sâmbătă nave ruseşti în Crimeea, relatează AFP.

DETALII AICI

17:51 – Active ale unor oligarhi ruşi şi entităţi ruseşti – în sumă de 17 miliarde de euro – au fost blocate de către Uniunea Europeană în şapte state membre UE, în urma sancţiunilor impuse Rusiei din cauza Războiului rus din Ucraina, anunţă sâmbătă comisarul european însărcinat cu Justiţia Didier Reynders, o sumă pe care oficiali ucraineni cer să fie folosită în reconstrucţia Ucrainei după război, relatează AFP.

16:04 – Secretarul general al ONU Antonio Guterres îndeamnă ”toate părţile” să depună ”toate eforturile” în vederea prelungirii Acordurilor de la Istanbul privind exportul cerealelor ucrainene, a anunţat un purtător de cuvânt, insistând asupra necesităţii unei ridicări rapide a ”obstacolelor” din calea exporturilor ruseşti, relatează AFP.

14:02 – Directoarea generală a postului Dojd (”Ploaia”, în rusă) – unul dintre puţinele posturi independente din Rusia – Natalia Sindeeva, care trăieşte în exil de mai multe luni, a fost declarată ”agent străin”, împreună cu alţi jurnalişti din cadrul grupului, o nouă ilustrare a presiunii exercitate asupra societăţii civile de către autorităţile ruse, relatează AFP.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simionescu

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW