Monday, March 4, 2024
Jurnalism corect


Ziua 66 a războiului din Ucraina / 900 de cadavre, găsite în gropile comune din regiunea Kiev. Negocierile de pace, în pericol

By Redactia , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 30 aprilie 2022

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelenskiy, a avertizat că negocierile de pace cu Federația Rusă s-ar putea încheia, din cauza atrocităților comise de trupele ruse în timpul invaziei. Ministrul rus de Externe, Sergei Lavrov, susține că discuțiile între cele două părți continuă zilnic, adăugând că ridicarea sancțiunilor impuse Rusiei este un punct important de pe agendă, lucru infirmat de Zelenskiy, notează The Guardian. Șeful diplomației ruse a dat vina pe NATO că ar face tot posibilul pentru a preveni un acord între cele două state. 

Ucrainenii vor să îi omoare (n.r. pe rușii care ar fi comis crime în Ucraina). Când această atitudine există, este greu să pui problema discuțiilor”, le-a spus Zelenskiy jurnaliștilor polonezi.

Președintele Ucrainei a mai precizat că 900 de cadavre au fost găsite în gropile comune săpate în regiunea Kiev, în timpul ocupației armatei ruse.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

12:35 – Sergei Lavrov a declarat, în cadrul unui interviu acordat Al Arabiya, că orice țară care furnizează arme Ucrainei devine „o țintă legitimă” pentru Federația Rusă, potrivit The Guardian.

12:25 – Ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, susține că Vladimir Putin ar putea anunța, pe 9 mai, mobilizarea în masă a cetățenilor ruși, pentru a lupta în războiul din Ucraina, notează presa din Marea Britanie.

12:20 – Planul lui Vladimir Putin de a transforma Herson într-o regiune separatistă, de tipul Donetsk și Lugansk, ar putea avea probleme din cauza rezistenței cetățenilor ucraineni, ce luptă împotriva forțelor ruse sau organizează proteste, susține serviciul de informații al Ucrainei.

12:15 – Primarul orașului Popasna, din Lugansk, a acuzat soldații ruși că au tras în două autobuze ce evacuau civilii din zonă, notează Kyiv Independent.

12:10 – Ucraina a transmis Agenției Internaționale pentru Energia Atomică (AIEA) o serie de acuzații prin care susține că reprezentanți ai Rosatom, compania nucleară de stat a Rusiei, au fost trimiși la centrala nucleară de la Zaporizhizhia, de unde încearcă să obțină informații confidențiale.

12:05 – Bunuri în valoare de 16 milioane de dolari au fost confiscate de la oligarhii ruși din Ucraina, relatează Kyiv Independent, citând un comunicat al Parchetului General.

12:00 – Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a vorbit despre „cruzimea și depravarea” lui Vladimir Putin, menționând că argumentele pe care le prezintă sunt „mizerii” („bullshit”, în engleză), notează The Guardian. Acesta a izbucnit în lacrimi în timpul conferinței de presă.

Sursă foto: UNIAN

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW