Monday, December 11, 2023
Jurnalism corect


Ziua 74 a războiului din Ucraina | Doi morți și 60 de dispăruți, în urma atacului rusesc asupra școlii din Bilohorivka / Armata rusă susține că ar fi distrus o navă de război a Ucrainei

By Vîrban Robert , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 8 mai 2022

Doi oameni au fost uciși în urma unui bombardament rusesc asupra unei școli situate în localitatea Bilohorivka iar alte 60 de persoane sunt date dispărute, a declarat duminică Serhii Gaidai, guvernatorul regiunii Luhansk. Ministerul Apărării rus a anunţat distrugerea, în cursul nopţii, cu o rachetă o navă de război ucraineană în apropierea portului Odesa, notează Reuters. De celaltă parte, surse guvernamentale ucrainene au dat publicității imagini cu atacul pe timp de noapte asupra unor instalații rusești de pe Insula Șerpilor. Jill Biden, prima doamnă a SUA, a trecut duminică, 8 mai, în Ucraina, în pofida războiului aflat în plină desfășurare, într-o mișcare rară pentru soția unui președinte aflat în exercițiu, relatează Washington Post.

Main News a transmis LIVE cele mai importante evenimente din a 74-a zi de război în Ucraina:

20:14 – Preşedintele american Joe Biden participă la o reuniune virtuală cu ceilalţi lideri G7 şi cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în care se discută noi măsuri împotriva Moscovei, relatează bbc.com.

19:09 – Premierul canadian Justin Trudeau a întreprins, duminică, o vizită neanunţată în oraşul ucrainean Irpin, care a fost ocupat temporar de trupele ruse, a anunţat primarul oraşului pe contul de Telegram, potrivit Reuters.

DETALII AICI

18:08 – Kremlinul continuă să acuze forțele ucrainene de „nazism” pentru justificarea războiului. Mai mult, ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a susținut, nici mai mult nici mai puțin, că Hitler avea „sânge evreu”, în contextul în care fusese rugat să explice cum poate pretinde Moscova că luptă împotriva naziştilor într-o ţară cu un preşedinte evreu, potrivit unei analize publicate de cotidianul israelian The Jerusalem Post.

DETALII AICI

17:22 – Dificultăţile de comandă şi control, precum şi performanţa slăbită a forţelor ruse în războiul provocat în Ucraina a atras numeroşi comandanţi ruşi pe câmpul de luptă, a anunţat Ministerul britanic al Apărării în ultimul său raport zilnic. Se estimează că cel puţin şapte generali ruşi au fost ucişi în Ucraina, o cifră extraordinar de mare pentru orice armată, relatează BBC.

16:56 – Jill Biden, prima doamnă a SUA, a trecut duminică, 8 mai, în Ucraina, în pofida războiului aflat în plină desfășurare, într-o mișcare rară pentru soția unui președinte aflat în exercițiu, relatează Washington Post.

DETALII AICI

16:31 – Capitularea nu este o opţiune, iar soldaţii Batalionului Azov vor continua să lupte cât timp vor fi în viaţă pentru a respinge ocupanţii ruşi, au declarat comandatul Batalionului Azov, Denis Prokopenko, şi comandatul său adjunct, Sviatoslav Kalina Palamar, în cadrul unei conferinţe de presă în format online, relatează CNN.

16:25 – Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat duminică la Iaşi că statul român ar trebui să fie mult mai activ şi mai prezent la punctele de frontieră, el precizând că posibilitatea de a ne confrunta cu un nou val migrator dinspre Ucraina este una foarte mare.

DETALII AICI

15:45 – Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că „la fel ca în 1945, victoria va fi a Rusiei”, în mesajul de Ziua Comemorării şi Reconcilierii de pe 8 mai, făcând o serie de referinţe la „nazism” şi numeroase comparaţii între Al Doilea Război Mondial şi războiul din Ucraina. Liderul rus a subliniat că datoria soldaţilor ruşi este să prevină renaşterea nazismului, relatează Le Figaro.

DETALII AICI

15:29 – Directorul CIA, Bill Burns, a avertizat asupra faptului că președintele rus Vladimir Putin a mizat pe a doua fază a războiului împotriva Ucrainei, iar liderul de la Kremlin consideră că dublarea efortului militar este calea prin care va obține victoria, relatează CNN.

DETALII AICI

13:38 – Preşedinta Bundestagului, Parlamentul Germaniei, Baerbel Bas, a sosit, duminică, la Kiev pentru a comemora victimele celui de-al Doilea Război Mondial şi pentru a purta discuţii politice, a anunţat un oficial al Bundestagului pe contul de Twitter, relatează News.ro.

13:15 – Marea Britanie va oferi Ucrainei un sprijin militar în valoare de 1,3 miliarde de lire sterline.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Sursa foto: Musienko Vladislav / UNIAN

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW