Wednesday, November 30, 2022
Jurnalism corect


Ziua 263 de război în Ucraina / Lupte crâncene în Donețk

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 13 noiembrie 2022 Etichete: , , , ,

Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a declarat în discursul său zilnic că în Donețk „se dezlănțuie iadul pe pământ – există bătălii extrem de înverșunate acolo în fiecare zi”. Zelensky a mai precizat că „trupele ucrainene se apără cu curaj – rezistă presiunii teribile a invadatorilor, păstrând liniile noastre de apărare”, notează Reuters

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a sosit în Bali, pentru a conduce delegația țării sale la summitul G20 de săptămâna aceasta. 

Acesta este primul summit G20 de când Federația Rusă a invadat Ucraina în februarie.

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 263 a războiului din Ucraina:

17:49Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a declarat că unele sancțiuni împotriva Rusiei ar putea rămâne în vigoare chiar și după orice eventual acord de pace cu Ucraina, conform The Guardian.

Yellen a mai transmis că un eventual acord de pace ar implica totuși o revizuire a sancțiunilor.

14:45 – Ideologul ultranaţionalist rus Alexander Dughin, considerat unul dintre cei mai mari susţinători ai ofensivei din Ucraina, a asigurat că îi rămâne loial lui Vladimir Putin, în pofida înfrângerii suferite de Moscova în oraşul ucrainean Herson. El a subliniat că va „sprijini până la final operaţiunea militară” din Ucraina şi Rusia, relatează AFP.

12:00Ministrul rus al Educației, Serghei Kravstov, a declarat că pregătirea militară va reveni în școlile rusești în septembrie anul viitor, potrivit ultimei actualizări a Ministerului Apărării din Marea Britanie.

Programul este susținut de Ministerul Apărării al Rusiei, care afirmă că nu mai puțin de 140 de ore pe an universitar ar trebui să fie dedicate acestei pregătiri.

09:00 – Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a anunţat sâmbătă seară, că forţele ucrainene au preluat controlul în 60 de aşezări din regiunea Herson, şi şi-a exprimat certitudinea că şi alte localităţi vor fi eliberate şi că oameni cu steaguri ucrainene vor întâmpina forţele ucrainene în Crimeea şi sute dintre ei vor fi pe străzi în ziua eliberării, notează News.ro.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Sursa foto: Poliția Ucrainei

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW