Wednesday, November 29, 2023
Jurnalism corect


Ziua 52 a războiului din Ucraina / O uzină producătoare de vehicule militare din Kiev, ținta unui bombardament al Armatei ruse

By Vîrban Robert , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 16 aprilie 2022

A fost a 52-a zi a războiului din Ucraina. Sirenele au sunat încă de la primele ore ale dimineții în Kiev, unde Armata rusă și-a intensificat bombardamentele. Potrivit unui corespondent al AFP, vizată ar fi fost și o uzină producătoare de vehicule militare, situată la periferia capitalei ucrainene. Trupele ruse au lansat rachete și spre Lviv, al doilea oraș ca mările al Ucrainei, însă, potrivit șefului administrației militare, acestea ar fi fost interceptate de sistemele antiaeriene ucrainene. Spre seară, Ministerul rus al Apărării a anunțat că ar fi doborât în apropierea Odesei avion ucrainean, având la bord „un lot mare de arme occidentale”.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Main News transmite LIVE cele mai importante momente din a 52-a zi de război în Ucraina:

22:01 – Ministerul rus al Apărării susține că un avion ucrainean, având la bord „un lot mare de arme occidentale”, a fost doborât în ​​apropierea Odesei. Informația nu a fost confirmată deocamdată de alte surse.

18:46 – Forţele ruse au lovit sâmbătă o rafinărie de petrol din Lisiceansk, un oraş aflat în apropierea liniei frontului în estul Ucrainei, au anunţat autorităţile locale, citate de AFP.

17:13 – Organizaţia Naţiunilor Unite a înregistrat peste 1.900 de civili ucişi de la începutul invaziei ruse în Ucraina, dar a avertizat că „cifrele reale sunt mult mai mari”, informează BBC.

16:20 – Rinat Ahmetov, cel mai bogat om din Ucraina, care este şi patronul clubului Şahtior Doneţk, s-a angajat să reconstruiască oraşul asediat de ruşi Mariupol, informează The Guardian.

15:15 – Autoritatea Navală Română a decis interzicerea accesului tuturor navelor înmatriculate sub pavilion rusesc în porturile din România, începând cu data de 17 aprilie, potrivit unui comunicat al instituției, citat de ziuaconstanta.ro.

DETALII AICI

15:07 – O persoană a fost ucisă şi mai multe rănite în urma atacurilor cu rachete care au lovit Kievul sâmbătă dimineaţă, a declarat primarul Vitali Kliciko, scrie BBC.

14:18 – Rusia a anunţat, sâmbătă, că prim-ministrul britanic Boris Johnson şi mai mulţi înalţi responsabili britanici nu mai au dreptul să intre pe teritoriul său, după ce Londra a impus sancţiuni Moscovei din cauza operaţiunii sale militare în Ucraina, potrivit AFP.

DETALII AICI

13:20 – Guvernul german a anunţat că va aloca peste un miliard de euro ca ajutor militar pentru Ucraina, dar fără a preciza la ce vor fi folosiţi banii. Decizia vine pe fondul plângerilor Kievului că nu primeşte arme grele de la Berlin şi la câteva zile de la refuzul Ucrainei de a-l primi în vizită pe președintelui Germaniei, relatează AFP, citată de Agerpres.

Sursa foto: Marienko Andrii / UNIAN

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW