Wednesday, November 29, 2023
Jurnalism corect


Ziua 241 de război | Atacuri aeriene rusești lovesc instalațiile energetice din vestul Ucrainei

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 22 octombrie 2022 Etichete: , , ,

Sâmbătă, 22 octombrie, marchează ziua 241 de război în țara vecină. Forțele militare ruse au lansat un alt atac cu rachete care vizează instalațiile energetice din vestul Ucrainei, a declarat operatorul rețelei electrice din țară, Ukrenergo. Forțele ruse vizează infrastructura energetică a Ucrainei de mai bine de o săptămână.

În același timp, Pentagonul a confirmat desfășurarea unui apel telefonic între secretarul american al apărării, Lloyd Austin, și ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu. Austin „a subliniat importanța menținerii liniilor de comunicare” cu Șoigu, iar ministerul rus al Apărării a spus că „au fost discutate probleme de actualitate ale securității internaționale, inclusiv situația din Ucraina”.

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 241 a războiului din Ucraina: 

17:02 – Prim-ministrul japonez, Fumio Kishida, a delcarat că folosirea armelor nucleare de către Federația Rusă va fi văzută ca un „act de ostilitate împotriva umanității”, conform The Guardian. Kishida conduce singura țară lovită vreodată de o bombă nucleară. 

16:30Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că Federația Rusă a lansat în timpul nopții 36 de rachete într-un „atac masiv” asupra Ucrainei, relatează The Guardian

Într-o postare pe Telegram, președintele a spus că majoritatea rachetelor lansate peste noapte au fost doborâte de sistemele de apărare antiaeriană ale țării.

13:00Forțele ucrainene i-au bombardat pe ruși în regiunea ocupată Herson, țintind rute de aprovizionare.

Associated Press relatează că așa-zișii oficiali de la Herson încearcă cu disperare să transforme orașul – un obiectiv principal pentru ambele părți din cauza industriilor sale cheie și a portului fluvial și maritim major – într-o „fortăreață”, în timp ce încearcă și să evacueze zeci de mii de rezidenți, notează The Guardian

10:00Forțele ruse continuă să consolideze punctele de trecere peste râul Nipru și au terminat de construit un pod, a declarat Ministerul Apărării din Regatul Unit, citat de The Guardian

09:30 – Moscova încă aşteaptă o listă cu victimele operaţiunii cu steag fals pe care Ucraina a desfăşurat-o la Bucea, a declarat reprezentantul permanent al Federației Ruse la ONU, Vasili Nebenzia, la o reuniune a Consiliului de Securitate ONU privind Ucraina, notează News.ro.

Nebenzia a mai subliniat că ţările occidentale „încearcă să pretindă că nu este nevoie să se dovedească nimic şi că oricare dintre acuzaţiile regimului de la Kiev pot fi luate ca atare”.

Pe 3 aprilie, Ministerul rus al Apărării a respins acuzaţiile regimului de la Kiev de ucidere de civili în Bucea, regiunea Kiev. Ministerul a menţionat că Forţele Armate Ruse au părăsit localitatea pe 30 martie, în timp ce „dovezile crimelor” au apărut abia patru zile mai târziu, după ce ofiţerii Serviciului de Securitate ucrainean au ajuns în oraş, mai menționează sursa citată.

09:00 – Ucraina a cerut în seara zilei de vineri, 21 octombrie, o misiune internaţională de observare la barajul Kahovka, în regiunea Herson (sud), ocupată de forţe ruse şi anexată în septembrie Kievul acuzând Moscova a minat barajul, relatează AFP.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Sursa foto: Pixabay

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW