Sunday, February 25, 2024
Jurnalism corect


Ziua 332 a războiului din Ucraina / Ambele părți concentrează trupe în regiunea Zaporojie

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 21 ianuarie 2023 Etichete: , , ,

Războiul din Ucraina a intrat într-o stare de impas, potrivit Ministerului Apărării din Marea Britanie. Federația Rusă ar putea înregistra progrese în jurul orașului puternic contestat Bahmut, dar în rest se înregistrează puțină mișcare. Sâmbătă, 21 ianuarie, este cea de-a 332-a zi a războiului din țara vecină.

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 332 a războiului din Ucraina: 

17:53 – Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a participat sâmbătă la ceremonia de înmormântare a celor șapte înalți oficiali din Ministerul de Interne uciși într-un accident de elicopter miercuri, relatează Reuters.

Ministrul de Interne, Denys Monastyrskyi, adjunctul său și alți cinci oficiali de rang înalt din minister și-au pierdut viața atunci când elicopterul lor Super Puma, de fabricație franceză, s-a prăbușit peste grădiniță de la periferia de est a Kievului.

Autoritățile încă investighează cauza accidentului aviatic.

17:12Un tânăr de 17 ani a fost rănit de bombardamentele rusești asupra regiunii Sumi, a declarat guvernatorul regiunii, Dymtro Zhyvytskyi, adăugând că 10 obuze au explodat în apropierea satului Studenok, notează The Guardian

15:24Au apărut mai multe detalii despre civilii ucraineni uciși de forțele ruse vineri. Şeful adjunct al biroului lui Volodymyr Zelenskiy, Kyrylo Timosenko, a declarat pe Telegram că o persoană a fost ucisă la Harkov, trei persoane în Doneţk şi o persoană în Zaporojie. Patru civili au fost răniți și în Herson.

14:16 – Țările baltice continuă să ceară Germaniei să trimită tancuri Leopard 2 în Ucraina.

„Noi, miniștrii de Externe din Letonia, Estonia și Lituania, solicităm Germaniei să furnizeze acum tancuri Leopard Ucrainei. Acest lucru este necesar pentru a opri agresiunea rusă, a ajuta Ucraina și a restabili rapid pacea în Europa. Germania, ca principală putere europeană, are o responsabilitate specială în acest sens”, a transmis ministrul de Externa al Letoniei, Edgars Rinkēvičs.

Întrebarea dacă Germania va trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina sau va permite altor țări care le au să facă acest lucru a dominat reuniunea grupului de contact pentru Ucraina din urmă cu o zi, de la Baza Aeriană Ramstein. Germania a transmis că „nu a luat încă o decizie în acest sens”.

11:55Atacurile rusești din regiunea Donețk de vineri au ucis trei civili în ultimele 24 de ore și au rănit alți patru, potrivit guvernatorului regiunii, Pavlo Kyrylenko, citat de The Guardian

11:13 – Ministerul Apărării din Marea Britanie notează că, în ultimele zile, cele mai grele lupte s-au concentrat în trei sectoare: Kremina, Bahmut și Zaporojie.

În nord-est, lângă Kremina, Ucraina a înregistrat mici victorii și s-a apărat cu succes împotriva contraatacului Rusiei.

Forțele Wagner și cele rusești s-ar fi consolidat în orașul Soledar, după ce l-au capturat la începutul acestei săptămâni, potrivit sursei citate.

10:00 – Pierderile suferite de armata Federației Ruse de la începutul invaziei din țara vecină, conform părții ucrainene:

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina:

Sursa foto: Președinția Ucrainei

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW