Wednesday, May 29, 2024
Jurnalism corect


Ziua 298 a războiului din Ucraina | Furnizarea încălzirii în Kiev a fost restabilită complet, după ultimul bombardament rusesc

By Vîrban Robert , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 18 decembrie 2022 Etichete: , , , ,

Volodimir Zelenski a cerut, din nou, în discursul adresat naţiunii, un scut fiabil de apărare aeriană, o referire indirectă la sistemul Patriot, care putea fi furnizat Ucrainei de SUA. Furnizarea încălzirii în Kiev a fost restabilită complet, după ultimul bombardament rusesc care a vizat infrastructura de apă şi energie, a declarat duminică primarul capitalei Vitali Klitciko, transmite Reuters.

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 298 a războiului din Ucraina:

20:15 – Ucraina a recepționat primul lot de echipamente necesare pentru restabilirea sistemului energetic: 45 de transformatoare de putere și cinci centrale electrice de diferite capacități, relatează Nexta.

20:12 – Trupele ucrainene au lovit o bază rusă din Schastia pe 16 decembrie, ucigând 16 soldați ruși și distrugând 12 echipamente, a informat Centrul Național de Rezistență al armatei ucrainene, potrivit The Kyiv Independent.

16:03 – Mai multe explozii au fost auzite duminică dimineața în Belgorod (Federația Rusă), oraș situat în apropiere de granița cu Ucraina, relatează Reuters.

14:55 – Armata rusă a atacat centrul orașului Herson. Trei civili au fost răniți, relatează The Kyiv Indepedent.

11:14 – Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a inspectat trupele ţării implicate în războiul din Ucraina, a anunţat, duminică, ministerul apărării, citat de Reuters.

Sursa foto: Președinția Ucrainei

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW