Monday, December 11, 2023
Jurnalism corect


Ziua 102 a războiului din Ucraina | Explozii puternice la Kiev / Continuă luptele pentru Severodoneţk

By Vîrban Robert , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 5 iunie 2022

A fost ziua 102 a războiului. Sirenele au sunat încă de la primele ore ale dimineții în mai multe orașe, inclusiv în capitala Kiev, unde, potrivit primarului Vitali Klitschko, au avut loc mai multe explozii puternice. Au continuat luptele de stradă în Severodoneţk, oraş strategic din estul Ucrainei, unde forţele ruse își concentrează eforturile pentru a controla întregul bazin minier Donbas.

Main News transmite LIVE cele mai importante evenimente din ziua 102 de război în Ucraina:

19:52 – Generalul rus Roman Kutuzov a fost ucis în tipul confruntărilor din Donbas, notează agenția UNIAN. Informația a fost confirmată și de publicația InformNapalm.

16:20 – Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat că Moscova va lovi noi ţinte, dacă Occidentul ar furniza Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune, considerând că livrările actuale de arme au ca scop „prelungirea conflictului”.

Dacă rachete cu rază lungă de acţiune sunt livrate Ucrainei, „atunci vom trage concluziile corespunzătoare şi vom folosi armele (…) pentru a lovi locuri pe care nu le-am vizat până acum”, a spus preşedintele rus, potrivit unor extrase dintr-un interviu care urmează să fie difuzat duminică seara pe postul de televiziune Rossiia-1, scrie AFP.

14:23 – Rusia a susţinut că a distrus vehicule blindate furnizate Ucrainei de ţările est-europene duminică, în atacuri aeriene asupra Kievului, primele în câteva săptămâni.

DETALII AICI

13:34 – Până duminică dimineaţă, 262 de copii au fost ucişi şi 467 au fost răniţi în urma invaziei ruse din Ucraina, potrivit ultimelor cifre de la Rada Supremă, parlamentul ucrainean, informează The Guardian.

13:20 – Spania urmează să livreze Ucrainei rachete antiaeriene şi tancuri de luptă Leopard în ceea ce reprezintă o intensificare a asistenţei militare acordată de Madrid autorităţilor de la Kiev, potrivit unor surse guvernamentale citate de El Pais, notează Reuters.

12:55 – Controlul oraşului Severodoneţk este împărţit în jumătate între forţele ucrainene şi cele ruseşti, a declarat duminică, Serghei Gaidai, guvernatorul regiunii Lugansk.

11:38 – Poliţia de Frontieră anunţă că 8.429 de cetăţeni ucraineni au intrat sâmbătă în România, în creştere cu 5,7 % faţă de ziua precedentă.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Sursa foto: UNIAN

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW