Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


307 zile de război în Ucraina | Luptele în Donbas, „dificile și dureroase”, susține Zelenski. Orașul Bahmut, considerat „fortăreața estică”

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 27 decembrie 2022 Etichete: , , , , , ,

9 milioane de cetățeni ucraineni nu aveau curent electric în seara zilei de luni, a transmis președintele ucrainean Volodîmîr Zelenski. Orașul Bahmut, din Donetsk, este considerat drept „fortăreața estică” de către oficialii ucraineni care au menționat că este locul în care trupele ruse și-au amplasat cele mai multe arme și echipamente militare. Luptele în Donbas sunt „dificile și dureroase”, a adăugat liderul de la Kiev. Marți, 27 decembrie, este cea de-a 307-a zi a războiului din Ucraina. 

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 307 a războiului din Ucraina:

15:33 – Institute for The Study of War (ISW) susține că apelul lui Vladimir Putin la negocieri ar reprezenta un „bluff” pentru Occident, menit să pună Ucraina în poziția în care să fie blamată pentru că refuză contactele diplomatice cu oficialii ruși.

14:30 – Sirenele de apărare antiaeriană au răsunat în majoritatea regiunilor ucrainene, inclusiv în Kiev, notează Kyiv Independent.

12:40 – Pierderile suferite de Armata Federației Ruse în Ucraina, potrivit datelor furnizate de oficialii ucraineni:

10:50 – 4 soldați ucraineni au fost uciși în timpul unei misiuni executate pe teritoriul Federației Ruse, în zona Bryansk, notează Kyiv Independent.

10:45 – 3 persoane au fost rănite pe parcursul atacurilor lansate de Federația Rusă în 8 regiuni ucrainene – Donetsk, Herson, Harkiv, Dnipropetrovsk, Sumî, Mykolaiv, Zaporojie și Lugansk -în ultimele 24 de ore, potrivit presei ucrainene.

10:40 – Ministrul adjunct al Apărării din Ucraina, Hanna Malyar, susține că forțele ruse urmăresc să ajungă la granița regiunii Donetsk până la finalul anului și a catalogat orașul Bahmut drept „fortăreața estică” unde armata rusă a concentrat o mare parte din echipamente și arme, relatează Kyiv Independent.

10:35 – 9 milioane de cetățeni încă erau fără curent electric pe data de 26 decembrie, a transmis președintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski, în mesajul transmis în noaptea de luni spre marți.

Președintele ucrainean a mai menționat că luptele din Donbas sunt „dificile și dureroase” și le-a transmis trupelor ucrainene că este nevoie de „concentrare și putere maximă” pentru a recuceri regiunea.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina:

Sursă foto: Marienko Andrii / UNIAN

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW