Monday, December 11, 2023
Jurnalism corect


Ziua 301 a războiului din Ucraina | Zelenski sosește la Casa Albă. SUA va acorda un nou pachet de sprijin

By Vîrban Robert , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 21 decembrie 2022 Etichete: , ,

Preşedintele SUA, Joe Biden, a publicat o declaraţie în care anunţă că preşedintele Volodimir Zelenski sosește miercuri la Casa Albă, iar apoi se va adresa plenului Congresului, informează „The Guardian”. În cadrul acestei vizite SUA va acorda un nou pachet de sprijin, în valoare de aproape 2 miliarde de dolari, cuprinde inclusiv o baterie de rachete Patriot.

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 301 a războiului din Ucraina:

19:14 – Congresul american ia în calcul să desemneze Federația Rusă drept „stat agresor”, relatează The Guardian. Parlamentarii americani ar aștepta ca Volodîmîr Zelenski să aprobe propunerea în timpul discursului pe care îl va susține în Congres.

Reamintim că pe durata invaziei ruse Zelenski a cerut Parlamentelor occidentale să declare Federația Rusă drept „stat sponsor al terorismului”.

18:10 – Președintele Ucrainei a ajuns în SUA, potrivit informațiilor transmise de jurnaliștii americani.

16:35 – „Sunt încântat să te primesc. Avem multe de discutat”, este mesajul transmis de Joe Biden președintelui Ucrainei.

15:37 – Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a cerut miercuri ca efectivele armatei să crească de la 1 milion de militari, câţi are în prezent, la 1,5 milioane şi propune ca vârsta ruşilor care pot fi chemaţi pentru serviciul militar obligatoriu să fie extinsă la 30 de ani, relatează „The Guardian”.

15:20 – Vladimir Putin a susținut miercuri, 21 decembrie, un discurs prin care a lansat noi amenințări la adresa Occidentului și le-a promis forțelor armate care luptă în Ucraina că Guvernul rus „nu are limite” din punct de vedere financiar pentru înzestrarea cu echipamente moderne, relatează Reuters.

DETALII AICI.

14:56 – O înregistrare video realizată de canalul polonez TVN24 surprinde momentul în care preşedintele Volodimir Zelenski soseşte cu trenul în Przemysl, în apropiere de graniţa dintre Poloniei cu Ucraina, relatează CNN.

14:52 – 10 nave de război ale Federației Ruse se mai află pe Marea Neagră, susțin forțele navale ale Ucrainei.

14:19 – Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a transmis că a semnat numeroase contracte pentru furnizarea de echipament militar Ucrainei pe parcursul anului 2023, cu state occidentale, și că a trimis mai multe comenzi în SUA, Germania, Franța, Slovacia sau România, potrivit unui interviu acordat Interfax UA.

14:07 – Fostul preşedinte rus, Dmitri Medvedev, se află la Beijing, într-o vizită neanunţată în prealabil, şi s-a întâlnit cu preşedintele chinez Xi Jinping, cu care susţine că a discutat despre conflictul din Ucraina, relatează Reuters.

DETALII AICI.

12:05 – Forțele ruse au bombardat Kurahove, în regiunea Donețk, situat la 50 km de orașul Donețk, ocupat de ruși, distrugând două clădiri cu cinci etaje și un un autoturism, a declarat guvernatorul regiunii Donețk, Pavlo Kirilenko, notează The Kyiv Independent.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina:

Sursa foto: Președinția Ucrainei

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW