Sunday, December 3, 2023
Jurnalism corect


Ziua 226 a războiului din Ucraina | Avertismentul lui Biden: Putin nu glumește când amenință cu folosirea armelor nucleare tactice

By Redactia , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 7 octombrie 2022 Etichete: , , , , ,

Preşedintele american, Joseph Biden, a avertizat joi, 6 octombrie, că ameninţările lui Vladimir Putin de a folosi arme nucleare, arme chimice sau biologice în conflictul din Ucraina sunt extrem de serioase, precizând faptul SUA caută să găsească o rampă de ieșire din situație pentru liderul de la Kremlin.

Main News a transmis cele mai importante informații din ziua 226 a războiului din Ucraina: 

20:28 – Parlamentul ucrainean a recunoscut Insulele Kuril drept teritoriu furat de Federația Rusă Japoniei, notează Ukrinform.

19:58 – Preşedintele Klaus Iohannis a participat la reuniunea informală a Consiliului European care a avut loc la Praga, Republica Cehă.

Principalele subiecte pe agenda reuniunii Consiliului European au vizat situaţia din Ucraina, pe toate dimensiunile, evoluţiile în domeniul energiei, din punctul de vedere al impactului preţurilor ridicate şi al eforturilor pentru securitatea aprovizionării, precum şi situaţia economică la nivel european.

DETALII AICI.

19:49 – Serviciile secrete ucrainene au pus sub acuzare 26 de persoane suspectate că au colaborat la organizarea așa-ziselor referendumuri din Donetsk și Lugansk, pentru trădare, notează Kyiv Independent. Este vorba și de trei așa-ziși oficiali pro-ruși din cele două regiuni.

18:42 – Publicația independentă rusă Meduza susține că Vladimir Putin nu și-ar mai informa miniștri asupra deciziilor pe care le ia și s-ar lovi de critici din partea cercului de apropiați.

Singurii oficiali cu care s-ar consulta ar fi conducerile serviciilor speciale și ale agențiilor care aplică legea.

18:39 – Bilanțul victimelor atacului asupra regiunii Zaporojie a crescut la 12, potrivit Kyiv Independent.

18:30 – Iranul susține că nu a livrat niciodată drone kamikaze Federației Ruse, pe care le-a folosit în ultimele săptămâni pentru a conduce 136 de atacuri asupra orașelor ucrainene, inclusiv Kiev, notează presa ucraineană.

15:45 – Armata rusă a bombardat localitățile ucrainene din regiunea Herson, recent eliberate, provocând victime și pagube materiale, relatează Ukrinform, citându-i pe reprezentanții autorităților locale.

14:11 – Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a discutat la telefon cu omologul său rus Vladimir Putin despre îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale, reiterând disponibilitatea de a lua parte la rezolvarea paşnică a războiului din Ucraina, a anunţat Ankara, potrivit Reuters.

9:39 – Cadavrele a 534 de civili, inclusiv 19 copii, au fost găsite în regiunea nord-estică ucraineană Harkov, unde forţele ucrainene au recâştigat o mare suprafaţă în septembrie, a declarat Serhii Bolvinov de la Poliţia Naţională din Harkov într-un briefing postat joi online, relatează Reuters.

Informații transmise LIVE din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW