Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


Ziua 250 a războiului din Ucraina / Rușii desfășoară atacuri cu rachete asupra Kievului

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 31 octombrie 2022 Etichete: , , , ,

Capitala Ucrainei și cel puțin alte 10 orașe, printre care Zaporojie, Harkov și Lviv, au fost lovite cu rachete în dimineața zilei de luni, 31 octombrie, potrivit oficialilor ucraineni. Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a declarat că a fost lovită infrastructura critică a Capitalei. Nu există alimentare cu apă în unele zone, a mai precizat acesta, citat de The Guardian

Cel puţin cinci explozii au fost auzite în capitala Ucrainei între ora locală 8:00 şi 8:20, potrivit jurnaliştilor AFP.

Main News a transmis cele mai importante informații din ziua 250 a războiului din Ucraina:

19:59 – Proprietățile persoanelor care locuiesc în Crimeea și sunt „asociate cu Guvernul de la Kiev” vor fi „naționalizate” de administrația instalată de Moscova în regiunea ucraineană, potrivit Kyiv Independent.

Este vizată inclusiv o proprietate deținută de Volodîmîr Zelenski în peninsulă.

19:56 – Locuitorii capitalei Kiev vor avea probleme în ceea ce privește comunicarea pe telefoane mobile, după ce atacurile ruse au lovit infrastructura de comunicații, relatează Kyiv Independent.

19:05 – Un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău a fost declarat luni, 31 octombrie, persoană non grata și obligat să părăsească teritoriul statului, după ce după ce o rachetă lansată de trupele ruse asupra infrastructurii energetice a Ucrainei a ajuns în Republica Moldova.

DETALII AICI

15:20 – Fără ca Rusia să garanteze siguranța navigației, continuarea acordului de export de cereale din porturile ucrainene în contextul războiului „este cu greu fezabilă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-un apel cu reporterii, numind un astfel de scenariu „mult mai riscant” și „periculos”, notează CNN.

Amintim că Rusia a anunțat sâmbătă, 29 octombrie, că își suspendă participarea la Acordul de la Istanbul, care asigura o continuare a exporturilor de cereale ucrainene pe timp de război, vitale în aprovizionarea alimentară a ţărilor sărace.

Organizația Națiunilor Unite, Turcia și Ucraina au convenit însă luni, 31 octombrie, asupra unui plan de tranzit pentru ca 16 nave să părăsească totuși porturile ucrainene. 12 dintre acestea au plecat deja, conform ministrului infrastructurii al Ucrainei, Oleksandr Kubrakov.

13:46 – Pierderile suferite de armata Federației Ruse de la începutul invaziei din țara vecină, potrivit părții ucrainene:

13:15Franța lucrează la o rută terestră prin Polonia sau România pentru a permite Ucrainei să exporte grâne, a declarat ministrul francez al agriculturii, Marc Fesneau.

DETALII AICI.

12:17Centralele hidroelectrice s-au numărat printre țintele atinse de Rusia în această dimineață, potrivit ministrului energiei ucrainean, Herman Halușcenko.

Drept urmare, au fost introduse întreruperi de curent parțiale programate și întreruperi de curent de urgență în regiunile Kiev, Cherkasy, Zaporojie, Cherkasy, Kiev, Kirovohrad, Harkov și Poltava, a spus Halușcenko într-o postare pe Facebook. 

12:00Comandamentul aerian al Ucrainei a declarat că a doborât 44 din 50 de rachete inamice, notează The Guardian

11:20 – O rachetă rusească doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut în localitatea Naslavcea din Republica Moldova.

DETALII AICI.

10:00 – Douăsprezece nave de export de cereale au plecat din Ucraina, în ciuda faptului că Rusia s-a retras din acordul de cereale intermediat între Turcia și ONU, potrivit ministrului infrastructurii al Ucrainei, Oleksandr Kubrakov.

„Astăzi, 12 nave au părăsit porturile ucrainene. Delegațiile ONU și din Turcia pun la dispoziție zece echipe de inspecție pentru a inspecta 40 de nave care urmează să plece. Acest plan de inspecție a fost acceptat de delegația ucraineană. Delegația rusă a fost informată”, a transmis pe Twitter Oleksandr Kubrakov. 

09:00În această dimineață au fost semnalate explozii și la Harkov. Primarul orașului, Igor Terekhov, a declarat că Federația Rusă „a lovit infrastructura critică” a orașului. 

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Sursa foto: Ministerul Apărării Naționale

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW