Monday, December 11, 2023
Jurnalism corect


Ziua 300 a războiului din Ucraina | Explozie la o conductă ce transporta gaze între Rusia și Ucraina

By Vîrban Robert , in Politic Război în Ucraina Republica Moldova Stirile zilei , at 20 decembrie 2022

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat, în mesajul adresat naţiunii, că Armata rusă a pierdut deja aproape 99.000 dintre soldaţii săi în Ucraina. Pe de altă parte, Ucraina îşi întăreşte apărarea frontierei cu Belarus, de teamă că Rusia ar putea pregăti un nou atac, a declarat un oficial guvernamental, citat de BBC.

Main News a transmis cele mai importante informații din ziua 300 a războiului din Ucraina: 

20:32 – Federația Rusă a transferat personal și echipament militar în apropierea graniței Ucrainei cu Belarus, potrivit informațiilor din presa ucraineană.

20:09 – Premierul ucrainean Denys Shmyhal susține că cetățenii ar trebui să se pregătească pentru o nouă rundă de atacuri ale Federației Ruse asupra infrastructurii energetice a Ucrainei în perioada următoare, întrucât, a menționat el, „Moscova vrea ca ucrainenii să își petreacă Crăciunul și Anul Nou în întuneric”, relatează Reuters.

Reparațiile continuă, dar situația rămâne destul de dificilă”, a adăugat Smyhal în cadrul unei ședințe a guvernului ucrainean, referindu-se la atacurile lansate de armata rusă asupra infrastructurii energetice a Ucrainei.

19:05 – 6,826 de civili, dintre care 450 de copii, au fost uciși, 2 milioane de civili au fost deportați în Rusia, iar autoritățile ucrainene au 53.166 de anchete în curs pentru posibile crime de război comise de trupele ruse. Acestea sunt numerele invaziei din Ucraina, declanșate de Vladimir Putin în urmă cu 300 de zile.

15:35 – O explozie s-a produs marți la o conductă de gaze din regiunea Chuvasia, în apropierea orașului Kazan, potrivit presei din Federația Rusă.

Autoritățile susțin că trei persoane au murit și că explozia s-a produs în timp ce o echipă de muncitori ai Gazprom efectuau o serie de lucrări asupra conductei. Conducta trece și prin Ucraina.

15:20 – Imagini din orașul Mariupol, din regiunea Donetsk, difuzate de un reporter Kyiv Independent:

13:52 – În timp ce Vladimir Putin a adus la Kremlin mai mulți oficiali pro-ruși din regiunea Donbas pentru a-i decora, Volodîmîr Zelenski s-a deplasat pe front, în Bahmut, pentru a decora soldații ucraineni care luptă în prima linie în Donbas.

DETALII, AICI.

12:01 – Liderul rus Vladimir Putin a recunoscut că situaţia din cele patru zone din Ucraina pe care Moscova le-a anexat ilegal este „extrem de dificilă” și a ordonat serviciilor de securitate să-şi intensifice supravegherea pentru a-şi securiza graniţele şi a contracara noile ameninţări, relatează Reuters.

10:11 – Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat că Rusia nu intenţionează să „absoarbă” Belarusul, ca răspuns la o întrebare în timpul unei conferinţe de presă susţinută luni, la Minsk, cu omologul său belarus Alexander Lukaşenko, potrivit CNN.

„Rusia nu are niciun interes să absoarbă pe nimeni. Pur şi simplu nu este recomandabil astăzi”, a declarat Putin.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina:

Sursa foto: Președinția Ucrainei

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW