Sunday, December 10, 2023
Jurnalism corect


Ziua 341 a războiului din Ucraina | Zelenski: Trebuie să facem din timp arma noastră

By Redactia , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 30 ianuarie 2023 Etichete: , , ,

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a afirmat duminică, într-un nou discurs, că intensitatea atacurilor Rusiei nu scade, deşi pierderile de vieţi din armata rusă sunt numeroase. El a precizat că Ucraina trebuie să facă din timp o armă, în contextul în care ruşii vor prelungirea războiului.

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 341 a războiului din Ucraina: 

20:02 – Președintele Croației, Zoran Milanovic, a criticat Occidentul pentru livrările de tancuri și armament letal în Ucraina, cu argumentul că, astfel, „ar prelungi războiul”, potrivit The Guardian. Milanovic a mai menționat că peninsula Crimeea „nu va mai aparține niciodată” Ucrainei.

Milanovici este cunoscut pentru poziția anti-UE și apropierea față de politica lui Viktor Orban, din Ungaria. Funcția de președinte al Croației este, mai degrabă, simbolică, deși Milanovici este, formal, și șeful Armatei Croației.

18:00 – Cele 14 tancuri britanice Challenger ar urma să ajungă în Ucraina în lunile de vară, a transmis ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, citat de The Guardian.

17:22 – Fostul premier britanic Boris Johnson a povestit într-un documentar realizat de BBC pe tema invaziei ruse în Ucraina că Vladimir Putin ar fi amenințat că poate trimite o rachetă care să lovească Marea Britanie „în mai puțin de un minut”, în timpul unei convorbiri telefonice purtate între cei doi oficiali înainte de 24 februarie 2022.

DETALII AICI.

16:52 – Preşedintele Volodimir Zelenski s-a întâlnit luni cu premierul danez Mette Frederiksen în oraşul Mikolaiv, din sudul Ucrainei, acolo unde liderul ucrainean a avut şi o şedinţă şi cu liderii regiunii, inclusiv cu şefii trupelor ucrainene din Herson.

14:32 – Rusia şi-a mutat forţe şi echipamente suplimentare în regiunea Kursk, aflată la graniţa cu Ucraina, pentru a proteja frontiera şi pentru a asigura securitatea, a declarat luni guvernatorul regional Roman Starovoit, citat de agenţia de presă Interfax, relatează Reuters.

14:19 – În spatele deciziei de a intensifica brusc ajutorul militar occidental pentru Ucraina se află o îngrijorare care există în unele capitale că timpul ar putea fi de partea Rusiei, scrie The Wall Street Journal.

12:30 – Germania nu va trimite avioane de luptă în Ucraina, a declarat cancelarul Olaf Scholz, în contextul în care Kievul solicită ca Occidentul să îi trimită şi mai mult armament pentru contracararea invaziei ruse, relatează AFP.

12:24 – Mihaïlo Podoliak, consilierul preşedintelui Volodimir Zelenski, a acuzat Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) că este „un promotor al războiului”, deoarece examinează posibilitatea de a autoriza participarea sportivilor ruşi sub drapel neutru la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris.

11:33 – Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a îndemnat luni Coreea de Sud să-şi sporească sprijinul militar acordat Ucrainei, invocând ca argument alte ţări care, după invazia Rusiei, şi-au schimbat politica de a nu furniza arme ţărilor aflate în conflict, relatează Reuters.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina, pe zile:

Sursa foto: Președinția Ucrainei

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW