Monday, December 11, 2023
Jurnalism corect


Ziua 274 în Ucraina / Zelenski condamnă „teroarea energetică” la reuniunea ONU

By Redactia , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 24 noiembrie 2022 Etichete: , , ,

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut Consiliului de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (ONU) să acționeze împotriva Federației Ruse din cauza atacurilor aeriene asupra infrastructurii civile care au provocat din nou pene masive de curent în țara vecină, pe măsură ce se apropie iarna.

Moscova a declanșat în urmă cu o zi un atac masiv cu rachete în Ucraina, ucigând 10 persoane, forțând închiderea centralelor nucleare și întrerupând alimentarea cu apă și electricitate în multe locuri.

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 274 a războiului din Ucraina:

19:58 – Volodimir Zelenski pus la îndoială apartenenţa Rusiei la Organizaţia Securităţii şi Cooperării în Europa (OSCE), într-o intervenţie televizată în Adunarea Parlamentară (APCE) a acestei organizaţii internaţionale, reunită la Varşovia, relatează AFP.

18:32 – Moscova a anunţat joi că a distribuit paşapoarte ruseşti unui număr de peste 80.000 de locuitori ai celor patru regiuni din Ucraina pe care pretinde că le-a anexat ilegal, relatează AFP.

18:00 – Parlamentul de la Chișinău a votat Declarația privind condamnarea Holodomorului din anii 1932–1933 din Ucraina, relatează Deschide.md.

16:49Ministerul rus al Apărării a anunțat că Ucraina a eliberat 50 de soldați ruși care au fost capturați, în cel mai recent schimb de prizonieri între cele două părți, notează The Guardian.

Astăzi, șeful regiunii Donețk, instalat de ruși, a declarat că Rusia va elibera și 50 de ucraineni capturați.

16:05Președintele Belarusului, Alexandru Lukașenko, a stârnit furie în Ucraina, sugerând că sfârșitul războiului este responsabilitatea Ucrainei și că, dacă nu se „oprește”, se va termina cu „distrugerea completă” a țării, relatează The Guardian

16:00Ungaria a obținut o scutire de la plafonul propus de UE pentru prețul petrolului rusesc în timpul discuțiilor de la Bruxelles, potrivit ministrului de externe al țării, Péter Szijjártó, citat de The Guardian.

Szijjarto a declarat, într-un briefing la Bruxelles, că propunerea actuală a Uniunii Europene spune că livrările de petrol prin conducte ar fi scutite de plafonul de preț, ceea ce înseamnă că nu ar afecta Ungaria dacă plafonul propus este adoptat ulterior.

15:54Federația Rusă nu intenționează să furnizeze petrol țărilor care susțin limitarea prețului petrolului rusesc, a transmis Kremlinul, conform The Guardian

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a mai spus că Ucraina ar putea „încheia suferința” prin îndeplinirea cererilor Moscovei de a rezolva conflictul.

15:52 – Uniunea Europeană pregătește un al nouălea pachet de sancțiuni împotriva Federației Ruse, a declarat șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în timpul unei vizite în Finlanda.

15:20 – Federația Rusă și Ucraina vor schimba fiecare 50 de prizonieri de război astăzi, potrivit liderului instalat de ruși în Donețk din Ucraina, Denis Pushilin, care a postat informația pe Telegram.

14:47 – Serviciul Frontierei de Stat a informat că punctele de control de la frontiera cu Ungaria și România nu funcționează, conform Pravda.

„Din cauza lipsei de alimentare cu energie electrică, înregistrarea persoanelor și transportul la punctul de control „Solotvyno” de la granița cu România și la punctele de control „Kosino” și „Dzvinkovo”, la granița cu Ungaria, nu se efectuează”, a transmis Serviciul Frontierei de Stat.

14:15 – Reprezentanții Federației Ruse și Ucrainei s-au întâlnit săptămâna trecută în Emiratele Arabe Unite pentru a discuta despre posibilitatea unui schimb de prizonieri de război, potrivit Reuters.

12:21 – Ungaria va oferi Ucrainei un ajutor financiar în valoare de 187 de milioane de euro drept contribuţie la un pachet de sprijin planificat de UE în valoare de până la 18 miliarde de euro în 2023, potrivit unui decret guvernamental publicat miercuri seara la Budapesta, relatează Reuters.

10:51 – Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) va susţine investiţii în Ucraina de 200 de milioane de euro, în sectoare majore ca agricultură și sectorul farmaceutic, prin intermediul băncilor locale, transmite Reuters.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina:

Sursa foto: Președinția Ucrainei

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW