Monday, December 11, 2023
Jurnalism corect


286 de zile la război / Zelenski: E imposibil să semnăm un acord cu un stat terorist

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 6 decembrie 2022 Etichete: , , , , , , , ,

Marți, 6 decembrie, ziua Armatei Ucrainei, se împlinesc 286 de zile de când Ucraina a fost invadată de trupele ruse, la ordinul lui Vladimir Putin. Între timp, pe parcursul zilei precedente a avut loc un nou val de atacuri aeriene, dar Volodîmîr Zelenski a transmis că sistemele de apărare anti-aeriană din dotarea Ucrainei au doborât „cele mai multe dintre rachetele” lansate de trupele ruse. Chiar și așa, 4 ucraineni și-au pierdut viața. Federația Rusă a respins informațiile potrivit cărora ar pregăti o retragere de la Centrala Nucleară Zaporojie. 

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 286 a războiului din Ucraina: 

19:00 – Cel puţin şase persoane au fost ucise în urma bombardamentelor rusești asupra Doneţkului, a anunţat un reprezentant prorus al orașului.

„Potrivit unor date preliminare, şase civili au fost uciţi azi (n. red. marţi, 6 decembrie) în urma unui bombardament, la Doneţk”, a anunţat într-o postare pe Telegram așa-zisul primar al oraşului, Aleksei Kulemzin.

17:03 – Guvernul ungar a blocat marți, 6 decembrie, un acord al Uniunii Europene privind un pachet de ajutor de 18 miliarde de euro pentru Ucraina. Comisia Europeană și celelalte țări UE caută acum soluții alternative pentru a se asigura că Kievul primește fondurile de care are mare nevoie până în ianuarie. 

DETALII AICI.

16:17 – Armata rusă ar dispune de suficient de multe rachete pentru a lansa noi atacuri aeriene asupra orașelor ucrainene, a transmis șeful serviciului de informații al Armatei Ucrainei, Kyrylo Budanov, citat de Kyiv Independent.

14:57 – 60 de soldați ucraineni s-au întors în țară, în urma unui schimb de prizonieri între armata rusă și cea ucraineană, relatează Kyiv Independent.

13:10 – 443 de copii din Ucraina au fost uciși în timpul invaziei ruse, iar alți 853 au fost răniți, potrivit datelor furnizate de Parchetul General și citate de Kyiv Independent.

12:30 –  Poliția Capitalei a anunțat că la sediul unei ambasade din Sectorul 1 au fost primite două plicuri suspecte. Serviciul Român de Informații (SRI), care a trimis pirotehniști în zonă, a confirmat că este vorba despre Ambasada Ucrainei.

DETALII AICI.

11:00 – Ministerul britanic al Apărării susține că exploziile din ziua precedentă de la cele două baze militare aeriene din Federația Rusă reprezintă una dintre „cele mai mari eșecuri strategice” de la invadarea Ucrainei. Cele două baze adăposteau zeci de bombardiere, ce ar urma să fie mutate către alte aerodroame din Rusia, mai arată experții britanici.

9:25 – Un atac cu dronă a avut loc la un depozit de petrol din apropierea unui aerodrom din regiunea Kursk, din Federația Rusă, a transmis guvernatorul Roman Starovoit, citat de Kyiv Independent.

9:20 – Regiumea Sumî a fost lovită de 84 de ori în timpul atacurilor aeriene de pe 5 decembrie, a transmis guvernatorul Dmîtro Zhyvytskyi.

9:15 – Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, a respins informațiile potrivit cărora trupele ruse s-ar retrage de la Centrala Nucleară Zaporojie, relatează Kyiv Independent.

9:10 – Regiunea Zaporojie a fost ținta atacurilor aeriene lansate de trupele ruse în noaptea de 5 spre 6 decembrie.

9:05 – 3 soldați ruși și-ar fi pierdut viața în urma atacurilor cu dronă ce au avut loc pe 5 decembrie la 2 aerodromuri din Federația Rusă, a anunțat Ministerul rus al Apărării. Ucraina nu a revendicat atacurile, potrivit presei ucrainene.

9:00 – Volodîmîr Zelenski a transmis în noaptea de 5 spre 6 decembrie că sistemul de apărare antiaeriană al Ucrainei a lovit „cele mai multe” rachete lansate de Federația Rusă asupra infrastructurii energetice a Ucrainei.

Liderul de la Kiev a mai menționat că 4 persoane au fost ucise în atacurile aeriene de luni, ce au avut loc la 28 de ani de la semnarea Memorandumului de la Budapesta, în urma căruia Ucraina a renunțat la arsenalul nuclear în schimbul unor garanții de securitate. Memorandumul a fost semnat de Marea Britanie, SUA și Federația Rusă.

E imposibil să semnăm un acord cu un stat terorist”, a adăugat Zelenski.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina:

Sursă foto: Președinția Ucrainei

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW