Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ziua 309 de război la graniță | Ucraina raportează un nou val masiv de lovituri cu rachete rusești

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 29 decembrie 2022

Autoritățile ucrainene raportează un nou val de lovituri cu rachete rusești asupra mai multor orașe din țară, joi, 29 decembrie. Federația Rusă ar fi atacat Ucraina cu peste 100 de rachete în dimineața zilei de joi, conform consilierului prezidențial Alexei Arestovici.

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 309 a războiului din Ucraina: 

19:36 – Cel puţin trei persoane au fost ucise şi şapte au fost rănite în Ucraina în urma atacului masiv cu rachete care a avut loc joi, potrivit ultimelor cifre furnizate de Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă, relatează CNN.

18:09 – Vladimir Putin şi Xi Jinping urmează să discute vineri, prin videoconferinţă, anunţă joi Kremlinul, în contextul unei apropieri accelerate între Moscova şi Beijing, în urma sancţiunilor impuse Rusiei de Occident, relatează AFP.

17:28 – Un guvernator regional rus a declarat joi că apărarea aeriană a doborât o dronă în apropierea bazei aeriene Engels, unde se află bombardiere strategice cu rază lungă de acţiune, relatează Reuters.

16:41 – Prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal, a declarat că instalațiile energetice au fost avariate și ar putea fi implementate opriri de urgență pentru a evita accidentele în rețele, potrivit Reuters.

15:21 – Forțele aeriene ucrainene au declarat că au doborât 54 de rachete de croazieră rusești în dimineața zilei de joi, dintr-un total de 69 lansate în Ucraina.

15:13 – O rachetă ucraineană S-300 ar fi căzut în Belarus, potrivit agenției de presă de stat BelTA, citată de The Guardian.

Ministerul Apărării de la Minsk investighează dacă sistemele de apărare aeriană ale Belarusului au doborât racheta sau dacă ucrainenii au lansat-o acolo.

Amintim că Guvernul de la Minsk a permis Moscovei să-i folosească teritoriul ca rampă de lansare pentru invazia Ucrainei în februarie, dar a insistat că nu participă la război și că nu va participa în viitor.

12:1040% din locuitorii Kievului au rămas fără electricitate după atacul cu rachete al Federației Ruse, a transmis primarul Capitalei ucrainene, Vitali Klitschko.

11:13 – Ministerul ucrainean al Apărării a descris atacul din dimineața zilei de joi drept „unul dintre cele mai masive atacuri cu rachete de la începutul invaziei la scară largă”.

Teroriștii ruși au lansat în ultimele zile ale anului unul dintre cele mai masive atacuri cu rachete de la începutul invaziei pe scară largă. Ei visează că ucrainenii vor sărbători Anul Nou în întuneric și frig. Dar ei nu pot învinge poporul ucrainean”, a transmis Ministerul ucrainean al Apărării pe Twitter.

09:00 – Rachetele sunt lansate în Ucraina de pe nave de la Marea Neagră, potrivit șefului Administrației Militare Ucrainene din Kryvyi Rih, Oleksandr Vilkul, citat de The Guardian.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina:

Foto: Inquam Photos / Virgil Simionescu

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW