Wednesday, November 30, 2022
Jurnalism corect


Ziua 264 a războiului din Ucraina | Ucrainenii își vor folosi puterea de luptă recuperată prin eliberarea orașului Herson – ISW

By Redactia , in Politic Război în Ucraina , at 14 noiembrie 2022 Etichete: , ,

Forțele armate ale Ucrainei își vor îndrepta capacitățile de luptă recuperate prin eliberarea orașului Herson pentru a-și consolida contraofensiva în curs din regiunea Luhansk sau pentru a deschide o nouă contraofensivă, arată o analiză realizată de Institute for the Study of War.  

Main News transmite cele mai importante informații din ziua 264 a războiului din Ucraina:

20:21 – Serviciul feroviar de stat al Ucrainei, Ukrzaliznytsia, a început repararea căilor ferate și infrastructurii deteriorate de pe linia Herson, potrivit ministrului Infrastructurii, Oleksandr Kubrakov. Se așteaptă să se restabilească serviciile feroviare către Herson în termen de 10 zile.

18:47 – A existat confuzie după ce s-a raportat că ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a fost internat în spital după ce a sosit în Bali pentru summitul G20. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Maria Zakharova, a respins afirmația drept „apogeul falsificării” și a postat un videoclip cu Lavrov stând și citind documente la hotelul său.

În videoclip, Lavrov spune: „Acesta este un fel de joc care nu este nou în politică. Jurnaliștii occidentali trebuie să fie mai sinceri – trebuie să scrie adevărul”.

Cu toate acestea, guvernatorul din Bali a spus că, cu toate că Lavrov e sănătos, a fost internat pentru un control, conform The Guardian.

18:43 – Potrivit presei din Federația Rusă, armata ucraineană a pătruns în orașul Herois’ke, din peninsula Kinburn din partea de sud a Hersonului, în timp ce luptele grele continuă în regiune, notează The Guardian.

18:00 – Zelenski i-a acuzat pe soldații ruși de crime de război și de uciderea civililor din Herson.

„Anchetatorii au documentat deja peste 400 de crime de război rusești. Au fost găsite cadavre ale unor civili și militari morți. Armata rusă a lăsat în urmă aceeași sălbăticie pe care a făcut-o în alte regiuni ale țării în care a intrat”, a declarat Zelenski aflat în vizită la Herson, citat de The Guardian.

16:26 – Ucraina este cea care trebuie să decidă ce termeni acceptă pentru eventuale negocieri care să pună capăt războiului cu Rusia, a declarat luni secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care a avertizat în acelaşi timp că puterea Moscovei nu trebuie subestimată în ciuda recentelor succese ale Kievului pe câmpul de luptă, relatează Reuters.

15:49 – Preşedintele francez, Emmanuel Macron, va „continua” să discute cu omologul său rus Vladimir Putin – marele absent la summitul G20, la Bali, în Indonezia -, pe care-l va suna după această reuniune, anunţă luni Palatul Élysée, relatează AFP.

12:13 – Volodimir Zelenski efectuează o vizită neanunțată în orașul Herson, relatează UNIAN.

11:32 – Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, duminică, într-un nou discurs, că simte că victoria se apropie în războiul cu Rusia. El a precizat că în regiunea Herson se restabilesc ordinea şi serviciile pentru populaţie. Zelenski a menţionat că armata rusă a lăsat în urmă în Herson aceleaşi atrocităţi ca în alte regiuni.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina:

Sursa foto: Președinția Ucrainei

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW