Monday, December 11, 2023
Jurnalism corect


Ziua 53 a războiului din Ucraina | Orașul Brovarî, vizat de atacuri cu rachete / Bulgaria a interzis navele sub pavilion rusesc în porturile sale de la Marea Neagră

By Vîrban Robert , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 17 aprilie 2022

Orașul Brovarî, situat în apropierea capitalei Kiev, a fost ținta unui atac cu rachete, la primele ore ale dimineții. Forțele ruse au continuat să atace pozițiile ucrainene din estul țării, în timp ce au continuat să aducă echipamente de luptă din Bielorusia. Bulgaria a interzis navelor sub pavilion rusesc să intre în porturile sale de la Marea Neagră, ca parte a sancţiunilor extinse ale Uniunii Europene.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Main News a transmis LIVE cele mai importante momente din a 53-a zi de război în Ucraina:

19:21 – Republica Moldova ar fi refuzat să transfere sau să vândă Ucrainei cele șase avioane de vânătoare de tip MiG-29 pe care le deține, relatează publicația ucraineană eurointegration.com, citând surse din administrația de la Kiev.

DETALII AICI

18:04 – Volodimir Zelenski a declarat că l-a invitat pe Emmanuel Macron în Ucraina pentru a vedea că armata rusă comite „genocid”, termen pe care liderul francez a refuzat până acum să îl folosească, informează AFP.

17:06 – Cinci persoane au murit şi 13 au fost rănite în bombardamente care au avut loc la Harkiv, au anunţat oficialii locali, citați de BBC.

16:09 – Într-un interviu acordat pentru CNN, președintele Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina nu este dispusă să renunțe la teritoriul din partea de est a țării pentru a pune capăt războiului cu Rusia, iar armata ucraineană este pregătită să lupte cu Armata rusă în Donbas, într-o bătălie despre care spune că ar putea influența cursul întregului război.

15:54 – 41 de cadavre au fost scoase de sub dărâmăturile, deocamdată, de la Borodianka, acolo unde Armata rusă a efectuat unul dintre cele mai importante atacuri de la debutul războiului, notează agenția UNIAN.

14:19 – Papa Francisc, marcând un „Paşte de război”, a cerut duminică liderilor să asculte pledoaria poporului pentru pace în Ucraina şi a criticat implicit Rusia pentru că a târât ţara într-un conflict „crud şi lipsit de sens”.

Sursa foto: Musienko Vladislav / UNIAN

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW