Monday, December 11, 2023
Jurnalism corect


Ziua 227 a războiului din Ucraina | Ministerul ucrainean al Apărării sugerează implicarea în avarierea Podului Kerci

By Vîrban Robert , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 8 octombrie 2022 Etichete: , , ,

Într-o postare publicată pe canalul oficial de Twitter, Ministerul ucrainean al Apărării lasă de înțeles că ar avea legătură cu avarierea gravă a Podului Kerci, construit pentru a lega Federația Rusă de peninsula Crimeea. Implicarea Ucrainei a fost sugerată și de Mihailo Podoliak, consilierul preşedintelui Volodimir Zelenski, în vreme ce publicația Ukrainska Pravda susține că în spate s-ar afla Serviciul Ucrainean de Securitate (SBU).

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 227 a războiului din Ucraina: 

19:59 – Traficul începe să se reia pe podul care leagă peninsula ucraineană Crimeea de Rusia, avariat sâmbătă mai devreme de o explozie, transmite agenția DPA, citată de Agerpres.

19:02 – Anchetatorii ucraineni au înregistrat 1.100 de cazuri suspecte de crime de război comise de trupele ruse în zona ocupată a regiunii Harkov, potrivit poliţiei regionale, citată de BBC.

18:53 – Armata rusă a anunţat numirea unui nou comandant pentru invazia asupra Ucrainei, după o serie de eşecuri pe teren şi semne de nemulţumire tot mai mare în rândul elitelor cu privire la desfăşurarea conflictului.

DETALII AICI

16:55 – Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a reînnoit apelurile pentru crearea unei zone de protecţie la centrala nucleară Zaporojie din Ucraina, calificând bombardamentele din cursul nopţii care au vizat linia sa electrică drept ”extrem de iresponsabile”, relatează Reuters.

16:32 – Centrala nucleară din Zaporojie – cea mai mare centrală nucleară din Europa, ocupată din martie de Rusia – şi-a pierdut sâmbătă dimineaţa, în urma unui bombardament, conexiunea la alimentarea electrică externă.

15:33 – Cel puţin trei persoane au murit în explozia de pe podul Kerci sâmbătă dimineaţă, potrivit Comitetului de Investigaţii al Rusiei, relatează CNN.

12:39 – Preşedintele rus Vladimir Putin a dispus crearea unei comisii guvernamentale în urma unui incident pe podul Crimeei, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de TASS.

Informații transmise LIVE din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW