Wednesday, November 29, 2023
Jurnalism corect


291 de zile de război în Ucraina / Baze ruse din Crimeea, lovite cu HIMARS. Locuitorii din Odessa, fără curent electric

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 11 decembrie 2022 Etichete: , , , , ,

Ucraina a lansat un atac asupra bazelor militare ruse din Crimeea, folosind rachete lansate de sistemul HIMARS. Mai multe explozii au fost raportate în Melitopol sau Sevastopol. 1,5 milioane de cetățeni ucraineni au rămas fără alimentare cu energie electrică în regiunea Odessa, potrivit datelor transmise de președintele Volodîmîr Zelenski. 30% din teritoriul Ucrainei trebuie deminat, susțin autoritățile. Duminică, 11 decembrie, se împlinesc 291 de zile de când Vladimir Putin a ordonat invazia țării vecine. 

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 291 a războiului din Ucraina: 

17:43 – Șeful diplomației britanice, James Cleverly, susține că Vladimir Putin s-ar folosi de o eventuală negociere de pace între Rusia și Ucraina pentru a câștiga timp pentru reînarmare și recrutarea unor noi trupe.

16:52 – 300.000 de locuitori din regiunea Odessa încă se află în situația de a nu avea curent electric, notează Kyiv Independent.

16:30 – Dmitri Medvedev, fost președinte al Federației Ruse și în prezent vicepreședinte al Consiliului rus de Securitate, susține că Moscova își intensifică producția de armament de nouă generație pentru a se proteja „de dușmanii” din Europa, SUA și Australia, notează The Guardian.

14:00 – Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan au purtat o discuție telefonică pe parcursul zilei, în care cei doi lideri au vorbit despre acordul ce facilitează exportul grânelor ucrainene și ruse la Marea Neagră, crearea unui hub energetic în Turcia sau intervenția Turciei din Nordul Siriei.

13:30 – Sirenele anti-aeriene răsună în Kiev, după mai bine de o săptămână în care Federația Rusă nu a atacat Capitala Ucrainei, notează Kyiv Independent.

10:50 – 10 explozii au avut loc în orașul Melitopol, din Crimeea, unde presa occidentală susține că Ucraina a lansat un atac asupra bazelor militare ruse în noaptea de sâmbătă spre duminică, folosindu-se de lansatorul de rachete HIMARS, potrivit The Guardian.

Pe lângă Melitopol, explozii au mai fost raportate în Sevastopol și Simferopol.

Au mai fost lovite două cazarme, dintre care una se spune că ar fi folosită de grupul de mercenari Wagner.

10:45 – Armata ucraineană susține că Federația Rusă a intensificat procesul de mobilizare în zonele ocupate din regiunea Lugansk.

10:40 – Institute for the Study of War transmite că Vladimir Putin se află în pericol de a-și pierde susținerea în fața susținătorilor invaziei din Ucraina, pe fondul eșecului înregistrat în Donbas.

10:30 – Peste 300.000 de dispozitive explozive au fost descoperite de autoritățile ucrainene de la debutul invaziei, dar 30% din teritoriul ucrainean încă trebuie să fie deminat, notează Kyiv Independent.

10:25 – Atacul din ziua precedentă asupra regiunii Odessa a lăsat peste 1,5 milioane de persoane fără curent electric, a transmis Volodîmîr Zelenski în noaptea de sâmbătă spre duminică.

10:22 – Consiliul Uniunii Europene a aprobat ajutorul de 18 miliarde de euro pentru Ucraina, deși Ungaria s-a opus prin veto săptămâna trecută.

10:20 – Pierderile suferite de Armata Federației Ruse în Ucraina, potrivit datelor furnizate de oficialii ucraineni:

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina:

Sursa foto: Ministerul Apărării Naționale

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW