Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Ziua 276 a războiului din Ucraina / 6 milioane de gospodării ucrainene, fără curent electric pe fondul bombardamentelor ruse

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 26 noiembrie 2022 Etichete: , , , , , ,

Peste 6 milioane de gospodării ucrainene încă au probleme cu alimentarea cu energie electrică, pe fondul atacurilor aeriene lansate de Federația Rusă pe parcursul săptămânii trecute, a transmis președintele ucrainean, Volodîmîr Zelenski, în mesajul din noaptea de vineri spre sâmbătă. Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a anunțat concluziile anchetei incidentului din 15 noiembrie, întărind ipoteza NATO, potrivit căreia racheta care a ucis 2 persoane la granița polonezo-ucraineană a fost lansată de un sistem de apărare anti-aeriană al Ucrainei, dar a subliniat că vina aparține Federației Ruse. Este cea de-a 276-a zi a războiului din Ucraina. 

Main News a transmis cele mai importante informații din ziua 276 a războiului din Ucraina:

17:35 – Imagini de pe câmpul de luptă din Bakhmut, Donetsk:

17:06 – Un nou schimb de prizonieri a avut loc sâmbătă între Rusia și Ucraina, potrivit presei ucrainene. 9 soldați ucraineni și 3 civili au revenit în Ucraina.

16:00 – Președintele Volodîmîr Zelenski a lansat o serie de critici la adresa primarului Capitalei Kiev, Vitali Klitschko. Liderul ucrainean a spus că „nu se fac suficiente lucruri” pentru a proteja rezidenții capitalei ucrainene și susține că eforturile autorităților de a restabili alimentarea cu energie electrică înaintează „încet”, relatează The Guardian.

15:55 – Presa locală, citată de The Guardian, susține că Vladimir Makei, ministrul de Externe din Belarus, a murit.

14:39 – În Kiev, alături de premierul Poloniei, se mai află și premierii Lituaniei și Belgiei, la ceremonia de comemorare a victimelor Holodomor-ului.

14:20 – Pierderile suferite de Armata Federației Ruse, potrivit datelor furnizate de oficialii ucraineni:

13:40 – Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a vizitat, sâmbătă, Kievul, la ceremonia de comemorare a victimelor Holodomor-ului (genocid comis de URSS asupra poporului ucrainean, între 1932-1933), unde a transmis că „războiul va fi finalizat în momentul în care vom prelua controlul asupra fiecărei locuințe, școli, fiecărui spital și fiecărui drum”, notează Kyiv Independent.

11:15 – Şeful grupării paramilitare ruse de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, anunţă că ”un fost general” din cadrul Corpului Puşcaşilor Marini americani face parte din această armată privată ai cărei recruţi luptă în războiul rus din Ucraina, relatează News.ro.

10:15 – Ministerul britanic al Apărării confirmă acuzațiile lansate de armata ucraineană, potrivit cărora Federația Rusă ar folosi în Ucraina rachete de pe care a fost scoasă încărcătura nucleară, pe fondul deficitelor de rachete convenționale.

10:10 – Germania și Franța au ajuns la un acord de ajutor reciproc în cazul unei posibile crize energetice, relatează The Guardian.

Potrivit acordului semnat de cancelarul german Olaf Scholz și premierul francez Elisabeth Borne, Germania va ajuta Franța cu electricitate, iar Franța va trimite gaz natural în Germania.

10:05 – Peste 6 milioane de gospodării din Ucraina încă sunt afectate de penele masive de curent ce au avut loc pe fondul bombardamentelor Federației Ruse, a transmis Volodîmîr Zelenski în mesajul din noaptea de vineri spre sâmbătă.

600.000 de persoane sunt afectate de penele de curent din Kiev, iar Odessa, Lvov, Vinnytsia și Dnipropetrovsk sunt regiunile cele mai afectate de lipsa curentului, pe fondul tempertarurilor scăzute.

10:03 – 15 civili au murit în total în cursul zilei de vineri în regiunea Herson, a transmis Kyiv Independent citând datele autorităților.

10:00 – Președintele Poloniei a transmis că ancheta declanșată pe fondul incidentului de la granița cu Ucraina de pe 15 noiembrie a ajuns la concluzia cunoscută, anume că racheta care a ucis 2 persoane în Polonia a fost lansată de un sistem de apărare antiaeriană al Ucrainei, dar că vina aparține Federației Ruse, potrivit Kyiv Independent.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina:

Sursă foto: Președinția Ucrainei

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW