Monday, December 11, 2023
Jurnalism corect


Ziua 302 a războiului din Ucraina | Armata ucraineană susține că a ucis peste 100.000 de soldați ruși

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 22 decembrie 2022 Etichete: , , , , , , ,

Joi, 22 decembrie, se împlinesc 302 de zile de când Vladimir Putin a ordonat invazia Ucrainei. Institute for the Study of War, think-thank-ul american care a analizat evoluția conflictului, susține că liderul de la Moscova nu a dat nicio dovadă că ar urma să reducă din intensitatea atacurilor asupra Ucrainei. Armata Ucrainei susține că a ucis peste 100.000 de soldați ruși, la o zi de la vizita președintelui Zelenski în SUA. 

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 302 a războiului din Ucraina:

20:47 – Autoritățile germane au declarat că au arestat un angajat al serviciului de informații străine al țării, fiind suspectat de trădare, pentru că ar fi transmis informații Federației Ruse.

18:58 – Președintele Vladimir Putin a declarat că Federația Rusă dorește încheierea războiului din Ucraina și că toate conflictele armate se încheie cu negocieri diplomatice.

„Ne vom strădui să punem capăt acestui lucru și, desigur, cu cât mai repede, cu atât mai bine”, a declarat Putin, citat de The Guardian.

18:03 – Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a întâlnit cu omologul polonez, Andrzej Duda, la întorcea în Ucraina din SUA, conform The Guardian.

16:24 – Șeful Statului Major al Rusiei, Valery Gerasimov, a declarat că linia frontului în Ucraina este stabilă joi, 22 decembrie, și că Federația Rusă și-a concentrat forțele pentru „finalizarea eliberării” regiunii Donețk din estul Ucrainei.

14:48 – Avocatul ucrainean al Poporului, Dmytro Lubinets, susține că numărul copiilor ucraineni deportați în Federația Rusă poate ajunge la „sute de mii”. Oficial, numărul copiilor deportați în Federația Rusă este raportat de autoritățile ucrainene la 13.000, potrivit The Guardian.

14:00 – Pentru a doua oară în mai puțin de o săptămână, ministrul rus al Apărării a vizitat trupele ruse care luptă în Ucraina, potrivit informațiilor relatate de presa rusă, care, însă, nu menționează locul vizitei.

12:29 – Președintele din Belarus, Alexander Lukashenko, a respins încă o dată informațiile potrivit cărora Belarus ar plănui să intre în război alături de Federația Rusă și susține că afirmațiile potrivit cărora armata bielorusă a masat trupe la granița cu Ucraina sunt „teorii ale conspirației”, notează The Guardian.

Liderul autoritar de la Minsk a mai spus că nu respinge, însă, ipoteza de a răspunde unui „atac” asupra țării sale.

12:00 – Kremlinul, prin vocea lui Dmitry Peskov, susține că anunțul SUA, de a acorda un sistem de apărare anti-aeriană Patriot Ucrainei, nu va „contribui la liniștirea conflictului dintre Moscova și Kiev și nu va preveni Federația Rusă din a-și atinge obiectivele”, relatează The Guardian.

11:50 – Armata Ucrainei susține că a ucis peste 100.000 de soldați ruși în cele 302 de zile ale invaziei, potrivit Kyiv Independent.

11:45 -Armata ucraineană susține că a respins atacurile ruse în apropierea a 16 localități din Donetsk și Lugansk.

11:35 – Institute for the Study of War susține, în analiza de joi, că Putin a demonstrat că nu are niciun interes în a reduce din intensitatea războiului din Ucraina, în ciuda opoziției crescute în rândul societății ruse.

11:30 – Fostul șef al Roscosmos, agenția spațială a Rusiei, Dmitry Rogozin, a fost rănit în timp ce se afla în Donetsk, transmite presa rusă. El stătea cu un grup de consilieri militari la un hotel din regiune, asupra căruia a fost deschis focul.

11:25 – „Nu vei rămâne niciodată singur”, i-a promis președintele american Joe Biden lui Volodîmîr Zelenski, în urma vizitei pe care liderul de la Kiev a efectuat-o în Statele Unite ale Americii.

Președintele Ucrainei a fost primit cu aplauze în Congresul american, de unde a transmis că țara pe care o reprezintă nu va abandona lupta de rezistență în fața Federației Ruse și a menționat că ajutorul primit din partea Washington-ului reprezintă cheia pentru victorie.

Ioana Constantin-Bercean, expertă în politică externă și relații internaționale, a explicat, pentru Main News, că vizita „simbolică” a liderului de la Kiev în SUA a avut scopul de a menține ridicată atenția publicului asupra situației din țara afectată de invazia rusă și de a reconfirma susținerea politică a SUA față de Ucraina.

Detalii, aici.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina:

Sursă foto: Marienko Andrii / UNIAN

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW