Monday, December 11, 2023
Jurnalism corect


Ziua 120 a războiului din Ucraina | Forțele ruse au continuat să avanseze la sud de Lisiciansk / Premierul britanic consideră că ofensiva rusească va încetini 

By Vîrban Robert , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 23 iunie 2022

Militarii ruși și-au continuat avansul la sud de Lisiciansk, observă Institute for the Study of War. Cu toate acestea, analiștii prestigiosului think-tank american prognozează că o ocupație rapidă a orașului este puțin probabilă. Într-o discuție informală cu reprezentanții mai multor publicații europene, premierul britanic, Boris Johnson, a susținut că, foarte probabil, forțele rusești își vor epuiza resursele în următoarele luni în încercarea de a ocupa întreaga regiune Donbas, astfel că înaintarea lor se va opri. 

Main News a transmis live cele mai importante informații din ziua 120 a războiului din Ucraina: 

21:11 – Șase civili și-au pierdut viața și alți 5 au fost răniți, în urma atacurilor ruse de joi asupra regiunii Donetsk, potrivit guvernatorului Pavlo Kirilenko, citat de The Guardian.

20:35 – SUA va livra Ucrainei un nou pachet de asistență militară, în valoare de 450 de milioane de dolari, ce va conține inclusiv rachete cu rază medie de acțiune, potrivit Associated Press.

19:27 – 10.403 de civili au căzut victime invaziei ruse în Ucraina, potrivit agenției ONU pentru drepturile omului. Au fost confirmate 4.662 de decese și 5.803 de victime.

18:48 – „Pentru a evita situațiile în care am putea fi încercuiți, comandații ar putea cere retragerea trupelor și ocuparea unor noi poziții(…)Întregul Lysychansk se află în bătaia puștilor ruse, este foarte pericolul în oraș”, a spus Serhiy Haidai, guvernatorul regiunii Lugansk, citat de Reuters.

18:01 – Primul proces în care un soldat rus este acuzat de viol în timpul invaziei din Ucraina a început joi. Cel acuzat este Mikhail Romanov, un soldat în vârstă de 32 de ani, despre care procurorii au spus că a comis fapta menționată pe 9 martie, potrivit Kyiv Independent.

17:30 – O persoană a fost rănită după un nou atac cu rachete asupra regiunii Mykolaiv, susține presa ucraineană.

16:49 – Preşedintele rus, Vladimir Putin, îndeamnă ţările membre BRICS – Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud – să coopereze împotriva Occidentului, în contextul unor sancţiuni fără precedent impuse Rusiei din cauza invaziei şi Războiului din Ucraina, relatează AFP.

16:33 – Două terminale de depozitare a cerealor au fost atinse de bombardamente ruse în oraşul portuat Mîkolaiv, în Ucraina, auanunţat operatorii acestora, Bunge şi Viterra, relatează AFP.

15:53 – Ministrul ucranean al Apărării Oleksiï Reznikov anunţă joi sosirea în Ucrana a unor lansatoare de rachetă de tip HIMARS, care consolidează arsenalul militar ar armatei ucrainene împotriva invaziei Rusiei, relatează AFP.

14:39 – Guvernul Marii Britanii a impus Rusiei o nouă rundă de sancţiuni comerciale, prin care interzice exportul unei game de mărfuri către Moscova, relatează CNN.

11:32 – Consiliul şi Comisia Europeană au urmat exemplul Parlamentului European şi au interzis accesul în sediul lor lobby-ştilor companiilor ruse la Bruxelles, pe lângă sancţiunile adoptate după invazia Rusiei asupra Ucrainei, au declarat, joi, reprezentanţii instituţiilor UE, relatează AFP.

DETALII AICI

10:22 – Armata ucraineană a anunţat că a distrus mai multe poziţii şi arme ale trupelor ruse de pe Insula Şerpilor din Marea Neagră, relatează CNN.

DETALII AICI

9:53 – Poliţia de Frontieră anunţă că 12.521 de cetăţeni ucraineni au intrat miercuri în România, în creştere cu 10,9 % faţă de ziua precedentă.

De la declanşarea acestei crize (24.02.2022), până la data de 22.06.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 1.285.520 cetăţeni ucraineni.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW