Wednesday, November 29, 2023
Jurnalism corect


64 de zile de război / Parlamentul german a aprobat livrarea de tancuri în Ucraina. Secretarul general ONU, vizită în Kiev

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 28 aprilie 2022

Produsul Intern Brut al Ucrainei ar putea scădea cu 30-50%, iar daunele generate de invazia Federației Ruse ar putea ajunge, pe termen lung, la un trilion de dolari, potrivit unei analize a premierului ucrainean, Denis Smihal. Suedia și Finlanda vor fi primite cu brațele deschise de NATO, în cazul în care decid să aplice pentru statutul de membru al Alianței Nord-Atlantice, a declarat joi, 28 aprilie, secretarul general Jens Stoltenberg.

Cu cât se termină mai devreme acest război, cu cât mai bine – pentru binele Ucrainei, Rusiei și a lumii”, a scris Guterres, pe Twitter.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

9:30 – Microsoft susține că hackerii ruși au colaborat cu Armata și au realizat cel puțin 37 de atacuri cibernetice ce au lovit Ucraina între 23 febuarie și 8 aprilie.

9:25  – Forțele aeriene ucrainene susțin că au distrus 8 ținte ale Rusiei în ultimele 24 de ore. Este vorba de cel puțin un avion, o rachetă și 6 drone, notează Kyiv Independent.

9:20 – Serviciile secrete ale SUA vor colabora și mai strâns cu serviciile ucrainene, pentru a-i ajuta să recucerească teritorii din sudul și estul Ucrainei, notează Bloomberg, citând surse apropiate de guvernul SUA.

9:10 – Regiunea Herson din Ucraina va trece la rublă de la 1 mai, transmite presa de stat rusă, care îl citează pe vicepreşedintelele Administraţiei Civil-Militare din regiune, Kirill Stremousov, notează News.ro.

9:05 – În ziua precedentă, regiunea Sumî a fost lovită de peste 50 de atacuri aeriene în mai puțin de 30 de minute, notează Kyiv Independent, citându-l pe guvernatorul Dmytro Zhyvytskyi.

Sursă foto: UNIAN

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW