Sunday, February 25, 2024
Jurnalism corect


87 de zile de război în Ucraina / Federația Rusă susține că a cucerit orașul-port Mariupol

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 21 mai 2022

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, i-ar fi raportat președintelui rus Vladimir Putin „eliberarea completă” a Mariupolului, după ce soldații din fabrica de oțel Azovstal, ultima redută a orașului-port, s-ar fi predat, notează The Guardian

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Main News a transmis LIVE cele mai importante evenimente din a 87-a zi de război în Ucraina:

20:16 – Volodimir Zelenski consideră că orice alternativă la aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană (UE) ar fi de fapt un „compromis” între UE şi Federația Rusă, notează Agerpres. Declarația președintelui ucrainean vine ca răspuns la invițiativa președintelui francez Emmanuel Macron de creare a unei comunități „politice europene”.

DETALII AICI

19:46 – Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, care se opune aderării Suediei la NATO, le-a cerut sâmbătă suedezilor să „pună capăt susţinerii politice şi financiare şi livrării de arme către organizaţiile teroriste”, noteaza News.ro.

19:01 – Moscova a interzis accesul în Federația Rusă a 963 de oficiali americani și 26 de noi oficiali canadieni, care se adaugă celor aproximativ 600 numiți anterior. În plus, Kremlinul a transmis că va continua să riposteze împotriva „acțiunilor ostile” ale Statelor Unite ale Americii (SUA), relatează Reuters.

DETALII AICI

17:52 – Pierderile suferite de armata rusă de la începutul invaziei din Ucraina, potrivit părții ucrainene:

17:30Prim-ministrul Portugaliei, Antonio Costa, a vizitat orașul Irpin. „Nivelul de distrugere și violență este complet devastator”, a spus el, citat de The Kyiv Independent. „Nu voi uita niciodată vizita la Irpin”.

16:27 – Președintele american Joe Biden a semnat o lege prin care acordă un ajutor de 40 de miliarde de dolari Ucrainei, ca parte a eforturilor Statelor Unite ale Americii de a spori sprijinul militar și umanitar în țara invadată de Federația Rusă, notează CNN.

DETALII AICI

14:54 – Republica Moldova ar trebui să fie „echipată conform standardelor NATO” pentru a o ajuta să se protejeze împotriva ameninţării unei invazii ruse, a declarat ministrul de externe Liz Truss, scrie BBC.

DETALII AICI

13:55 – Guvernul României a stabilit noi decizii privind acordarea de asistență umanitară pentru Ucraina.

Țara noastră va trimite în Ucraina măști chirurgicale, viziere și combinezoane medicale, precum și mălai, făină, orez, zahăr, ulei alimentar și diferite tipuri de conserve pentru refugiații de pe teritoriul țării noastre, se arată într-un comunicat de presă al Executivului.

13:22Armata Federației Ruse a declarat că a distrus un depozit de arme occidentale în regiunea Jytomyr, la vest de Kiev. Ar fi fost folosite rachete Kalibr lansate de pe mare, relatează presa rusă, citată de The Guardian

12:46 – În ultimele 24 de ore au intrat în România 8.823 de cetăţeni ucraineni, a transmis Poliția Română.

Pe la granița cu Ucraina au intrat 4.536 ucraineni, în creștere cu 2% față de ziua precedentă, iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.024, în creștere cu 18,9%.

De la începerea războiului din țara vecină de pe 24 februarie, au intrat în România aproape 1 milion (concret 985.774) de cetățeni fugiți din calea războiului cu Federația Rusă.

11:51 – Gazprom a întrerupt livrările de gaze către Finlanda, după cum a anunțat vineri, 20 mai, după ce țara nordică a refuzat să plătească furnizorul în ruble.

DETALII AICI 

Sursa foto: UNIAN

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW