Monday, February 26, 2024
Jurnalism corect


Ziua 204 a războiului din Ucraina | Tactica prin care rușii încearcă să oprească avansul trupelor ucrainene

By Vîrban Robert , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 15 septembrie 2022 Etichete: ,

Forțele ruse au lansat opt rachete asupra infrastructurii hidrotehnice de lângă Krivoi Rog, avariind barajul Karaciun, fapt ce provocat inundații în zonă și creșterea nivelului râului Inhuleț, relatează Ukrinform. Potrivit ISW, scopul acestor lovituri a fost de a îngreuna operațiunile forțelor ucrainene din această zonă. 

Main News a transmis cele mai importante informații din ziua 204 a războiului din Ucraina: 

20:42 – SUA a impus noi sancțiuni la adresa unor oficiali ruși, printre care se numără și liderul cecenilor, Ramzan Kadyrov, și alți funcționari implicați în deportarea copiilor ucraineni în Federația Rusă, potrivit Kyiv Independent.

20:29 – Volodîmîr Zelenski a transmis, după vizita Ursulei von der Leyen în Kiev, că prioritar în acest moment pentru Ucraina este să obțină sisteme de apărare anti-aeriană și anti-rachetă, pentru a proteja cetățenii și infrastructura civilă de atacurile constante ale Federației Ruse.

Totodată, liderul de la Kiev a menționat că Ucraina va colabora în ceea ce privește apărarea aeriană cu Franța, Italia sau Germania.

Aș dori ca toate țările care sunt capabile să furnizeze Ucrainei echipamente grele să deschidă această fereastră. Suntem recunoscători pentru tot ajutorul pe care ni-l oferă pentru a întări Forțele Armate ale Ucrainei”, a transmis Zelenski.

20:01 – Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, și omologii din Republica Moldova, Nicu Popescu, și din Ucraina, Dmytro Kuleba, au participat, la Odessa, la prima reuniune trilaterală a șefilor diplomațiilor din cele trei țări, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

DETALII AICI.

18:50 – Președintele Ucrainei a dezvelit o placă simbolică pe Aleea Curajului din Piața Constituției din Kiev, dedicată liderului european Ursula von der Leyen.

Ursula von der Leyen a fost decorată cu Ordinul Prințului Iaroslav cel Înțelept ,gradul I, pentru „merite personale semnificative în consolidarea cooperării interstatale, sprijinirea suveranității statului și o contribuție semnificativă la popularizarea statului ucrainean în lume”.

Este o mare onoare pentru mine. O accept în numele milioanelor de europeni care sprijină poporul ucrainean. Acesta este un simbol minunat al legăturii dintre Ucraina și Uniunea Europeană”, a spus Ursula von der Leyen.

18:30 – Peste 5.000 de locuitori din Balakliia, regiunea Harkiv, au fost lăsați fără gaz după retragerea trupelor ruse din zonă, susține guvernatorul Oleg Syniehubov, citat de Kyiv Independent.

18:25 – Ucraina susține că a distrus o bază militară rusă din regiunea Herson, fără să ofere detalii suplimentare, potrivit Kyiv Independent.

17:30 – Primarul orașului Melitopol, ocupat de armata rusă, susține că au fost auzite două explozii în orașul din regiunea Zaporojie, potrivit presei ucrainene.

16:47 – În cadrul primei întâlniri de la declanșarea invaziei ruse în Ucraina, Xi Jinping a spus că este fericit să se întâlnească Vladimir Putin, pe care l-a descris drept „un vechi prieten”, potrivit Reuters.

Președintele Rusiei a spus că „înțelege” îngrijorările Chinei legate de războiul din Ucraina, după ce Kievul a înregistrat mai multe victorii locale în timpul contraofensivei din Harkiv și Herson.

DETALII AICI.

16:30 – Parlamentul European a aprobat un împrumut în valoare de 5 miliarde de euro pentru Ucraina. Este a doua tranșă dintr-un ajutor în valoare de 9 miliarde de euro.

14:13 – Ministrul german de externe Annalena Baerbock a declarat că doreşte o decizie rapidă cu privire la o eventuală livrare a Berlinului a unor tancuri de luptă cerute de către Ucraina, relatează AFP.

12:34 – Preşedinta Comisiei Europene (CE) Ursula von der Leyen a sosit joi la Kiev, în cea de a treia sa vizită în Ucraina de la începutul războiului, în care va discuta cu preşedintele Volodimir Zelenski şi cu premierul Denis Şmigal despre planurile de aderare a Ucrainei la Uniunea Europeană (UE), relatează AFP.

DETALII AICI

10:35 – Volodimir Zelenski, a fost rănit uşor miercuri, în urma unui accident produs în Kiev, însă acesta nu a suferit răni grave, relatează CNN.

DETALII AICI

Informații transmise LIVE din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW