Sunday, December 10, 2023
Jurnalism corect


352 de zile de război la graniță / Un nou val de atacuri aeriene a lovit Ucraina

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 10 februarie 2023 Etichete: , , , ,

Un atac masiv cu rachete și drone a avut loc în cursul dimineții, la o zi după ce Volodimir Zelenski a fost într-un turneu în Londra, Paris și Bruxelles. Au fost lovite orașe și facilități de infrastructură, cele mai afectate regiuni fiind Harkiv și Zaporojie. Una dintre rachetele lansate de Federația Rusă a survolat inclusiv spațiul aerian al Republicii Moldova. Explozii au fost raportate în Kiev, Herson, Zaporojie, Vinnitisa, Harkov și Lvov. 

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 352 a războiului din Ucraina:

20:34 – Slovacia poate începe procesul de discuții privind livrarea Ucrainei avioane de luptă MIG-29, a declarat premierul Eduard Heger.

18:29 – Rusia intenționează să reducă în mod voluntar producția de petrol cu ​​500.000 de barili pe zi – aproximativ 5% din producție – în martie, în urma plafonului de preț pentru produse precum benzină și păcură impuse de Statele Unite și Uniunea Europeană pe fondul războiului din Ucraina.

17:28 – Forțele ruse au pierdut cel puțin 30 de vehicule blindate într-un singur atac eșuat în apropierea orașului Vuhledar, din estul Ucrainei, la începutul acestei săptămâni, au anunțat vineri serviciile de informații britanice, conform The Guardian.

12:40 – Timp de trei ore și jumătate au fost active alertele de atac aerian în orașele ucrainene, dar acum situația s-a calmat, relatează Kyiv Independent.

În urma valului de atacuri aeriene, explozii au fost raportate în Kiev, Herson, Zaporojie, Vinnitisa, Harkov și Lvov. Totodată, infrastructura energetică a Ucrainei a fost avariată.

În schimb, presa ucraineană susține că Rusia ar urma să atace Ucraina cu peste 100 de rachete pe parcursul zilei.

12:05 –  Șeful Armatei Ucrainei, Valeriy Zaluzhnyi, a transmis că două rachete Kalibr lansate de Federația Rusă, într-un nou val de atacuri aeriene, au survolat spațiul aerian al Republicii Moldova și al României.

Ministerul Apărării din Republica Moldova a confirmat că o rachetă a survolat spațiul aerian al țării vecine, în timp ce Ministerul Apărării din țara noastră a negat informația lansată de oficialul ucrainean.

DETALII, AICI.

11:30 – Guvernatorul regiunii Harkov, Oleg Siniehubov, a transmis că 7 persoane au fost rănite în urma atacului aerian lansat de Federația Rusă, potrivit The Guardian.

11:20 – Un atac masiv cu rachete și drone a avut loc în cursul dimineții, la o zi după ce Volodimir Zelenski a fost într-un turneu în Londra, Paris și Bruxelles. Au fost lovite orașe și facilități de infrastructură, cele mai afectate regiuni fiind Harkiv și Zaporojie.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina:

Sursă foto: Kiev Independent / Twitter

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW