Monday, December 11, 2023
Jurnalism corect


Ziua 254 de război / Secretarul american al apărării crede că forțele ucrainene sunt capabile să recucerească Hersonul

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 4 noiembrie 2022 Etichete: , , , , , ,

Vineri, 4 noiembrie, marchează ziua 254 a războiului din Ucraina. Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, crede că forțele ucrainene sunt capabile să recucerească Hersonul, numind munca lor „metodică” și „eficientă”. Cu toate acestea, Ucraina se teme că Rusia întinde o capcană pretinzând că își retrage trupele din Herson, pentru a atrage acolo forțele ucrainene.

Cu o zi în urmă, steagul Federației Ruse a dispărut de pe clădirea consiliului municipal din Herson, situat în zona de vest a orașului, unde forțele ucrainene au făcut progrese semnificative în urmă cu câteva săptămâni.

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 254 a războiului din Ucraina:

21:49 – Armata Ucrainei susține că trupele ruse s-au regrupat în Zaporojie și că au un moral scăzut. Trei rachete, 5 atacuri aeriene și 2 atacuri de artilerie au avut loc asupra Ucrainei în ultimele 24 de ore.

20:20 – Miniștrii de Externe G7 au mai transmis că vor realiza „un mecanism coordonat” pentru reparația Ucrainei și au condamnat retorica nucleară a lui Vladimir Putin.

19:30 – 230.000 de cetățeni mai locuiesc astăzi în orașul Mykolaiv, în condițiile în care, înainte de invazia rusă, orașul avea o populație estimată la aproximativ 500.000 de locuitori, a transmis primarul Oleksandr Sienkevych, citat de Kyiv Independent.

Acesta susține că doar în doar 44 de zile, din cele 254 ale războiului, nu au existat bombardamente asupra orașului.

18:00Financial Times a prezentat vineri, 4 noiembrie, povestea unui cetățean ucrainean din regiunea Herson, care ar fi fost executat în public de așa-zisele autorități pro-ruse după ce a spus unor polițiști că localitatea în care trăiește aparține Ucrainei.

DETALII AICI.

17:13 – Rusia cere Occidentului să relaxeze restricțiile impuse asupra băncii care acordă împrumuturi pentru agricultură pentru a facilita exporturile grânelor ruse, pentru a accepta extinderea Acordului ONU ce permite navelor să părăsească porturile ucrainene, notează Reuters.

16:50 – Miniștrii de Externe ai statelor membre G7 au transmis, printr-un comunicat, că vor fi alături de Ucraina „pentru cât timp e necesar” și au condamnat atacurile lansate de Federația Rusă asupra infrastructurii ucrainene, potrivit The Guardian.

16:34 – Videoclipurile de pe rețelele sociale și canalele locale Telegram indică că au avut loc explozii în apropierea unui aerodrom la nord de orașul Herson, notează CNN.

15:02 – Vladimir Putin a declarat că civilii din regiunea ucraineană Herson trebuie evacuați pentru că aceasta este o zonă de conflict, conform agenției de presă de stat RIA.

13:09 – Forțele ruse au intensificat atacurile în estul Ucrainei folosind sisteme de lansare multiplă de rachete (MLRS), în special în regiunea Donețk, potrivit armatei ucrainene.

10:30Nouă drone Shahed-136 de fabricație iraniană au fost doborâte noaptea trecută, potrivit armatei ucrainene.

„Forțele noastre de apărare aeriană au doborât 3 UAV ‘Shahed-136’”, se arată în cel mai recent raport al personalului general al forțelor armate ale Ucrainei.

10:00 – Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a discutat cu omologul său de la Chişinău Maia Sandu despre problemele legate de alimentarea cu energie şi despre agresiunea rusă.

DETALII AICI.

09:00 – Aproximativ 4,5 milioane de ucraineni se confruntau cu întreruperi de curent joi seară, potrivit preşedintelui Volodimir Zelenski, citat de News.ro.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Sursa foto: Președinția Ucrainei

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW