Monday, February 26, 2024
Jurnalism corect


Ziua 177 a războiului din Ucraina | Forțele ruse i-ar fi instruit pe angajaţii centralei nucleare Zaporojie să nu meargă la serviciu, anunţă serviciul de intelligence militar ucrainean

By Vîrban Robert , in Politic Război în Ucraina Stirile zilei , at 19 august 2022

Forțele armate ale Federației Ruse i-ar fi instruit pe angajaţii centralei nucleare Zaporojie să nu se prezinte vineri la lucru, pe fondul îngrijorărilor cu privire la un incident planificat, au precizat reprezentanți ai serviciului de intelligence militar ucrainean (GUR) pentru NBC News.

Mainnews.ro a transmis cele mai importante informații din ziua 177 a războiului din Ucraina:

20:43 – Departamentul de Apărare al Statelor Unite a anunțat vineri un nou pachet de 775 de milioane de dolari cu echipamente de apărare și muniție pentru Ucraina, inclusiv diferite tipuri de rachete, drone, artilerie și sisteme de deminare, notează The Guardian.

20:19 – Livrările de gaze naturale ruseşti către Uniunea Europeană (UE) prin gazoductul Nord Stream 1 urmează să fie întrerupte timp de trei zile – de la 31 august la 2 septembrie -, în vederea unor lucrări de mentenanţă, anunţă vineri gigantul rus Gazprom, relatează AFP.

„Este necesar să se procedeze la o mentenanţă din 1.000 în 1.000 de ore” cu privire la funcţionare, justifică într-un comunicat Gazprom.

Această decizie riscă să reaprindă temeri cu privire la penurii de gaze naturale în UE, care acuză Moscova de un şantaj energetic.

19:50Președintele rus Vladimir Putin a fost de acord să permită accesul unei echipe de inspectori ai Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) la centrala nucleară Zaporojie, în urma unui apel telefonic cu omologul său francez, Emmanuel Macron.

DETALII AICI.

19:04 – Autoritatea de supraveghere a comunicațiilor de stat din Federația Rusă, Roskomnadzor, a declarat că ia măsuri punitive împotriva unui șir de companii IT străine, inclusiv TikTok, Telegram, Zoom, Discord și Pinterest, notează The Guardian.

18:37Statele Unite ar urma să anunțe că vor oferi Ucrainei un nou ajutor militar de aproape 800 de milioane de dolari, inclusiv cel puțin o duzină de drone de supraveghere, potrivit mai multor oficiali americani, citați de Associated Press.

Pachetul de ajutor va conține arme cu rază lungă de acțiune, muniție și drone. 

SUA au trimis anterior Ucrainei peste 9 miliarde de dolari (7,6 miliarde de lire sterline) în sisteme de arme, muniție și alte echipamente.

18:07Președintele rus Vladimir Putin și omologul francez Emmanuel Macron tocmai au încheiat un apel telefonic despre situația din Ucraina scrie presa rusă.

Macron l-ar fi rugat pe Putin să permită Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA) să viziteze centrala nucleară Zaporojie. 

18:01 – Alianța Nord-Atlantică se află într-o cursă contra cronometru pentru a contracara ameninţarea Federației Ruse în „punctul slab al Europei”, relatează cotidianul Bloomberg, într-o analiză care vizează înființarea grupului de luptă NATO sub comandă franceză de la Cincu. Presa americană scrie că principalul pod din regiune este „atât de degradat, încât râul de dedesubt se vede prin găurile din asfalt”, dar întreabă și de ce regiunea strategică a Mării Negre este subfinanțată.

DETALII AICI.

16:52 – Un reprezentant al Ambasadei Federaţiei Ruse în România a fost declarat persona non grata şi a părăsit ţara noastră în cursul săptămânii, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe.

DETALII AICI

14:58 – Armata ucraineană a lovit din nou podul Kakhovski, situat în regiunea Herson, pe care militarii rușii tocmai îl reparaseră, a anunțat Serhii Khlan, consilier al liderului administrației militare regionale, potrivit UNIAN.

12:38 – Președintele rus Vladimir Putin și omologul său chinez, Xi Jinping, intenționează să participe la summitul Grupului Celor 20 (G20) de la Bali în noiembrie, a declarat președintele indonezian Joko Widodo, notează BBC

DETALII AICI

11:37 – Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunțat descoperirea unui angajat al diviziei de securitate a Oficiului Radei Supreme din Ucraina, convins să coopereze de un agent FSB în timpul unei călătorii în Crimeea, efectuată înainte de începerea invaziei pe scară largă, notează Ukrinform.

9:54 – Un incendiu a avut loc la un depozit de muniţii din provincia rusă Belgorod, alte două explozii au avut loc în apropierea bazei aeriene Belbek, în Peninsula Crimeea. De asemenea, apărarea antiaeriană a fost activată în apropiere de Kerci, iar o dronă ucraineană a fost doborâtă, relatează The Guardian.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW