Wednesday, November 29, 2023
Jurnalism corect


Ziua 240 a războiului din Ucraina | Militarii rușii ar fi început retragerea echipamentelor militare din dreapta Niprului

By Vîrban Robert , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 21 octombrie 2022

O retragere a rușilor din Herson pare din ce în ce mai probabilă. Potrivit analiștilor Institute for the Study of War, tot mai multe elemente indică faptul că rușii ar fi început deja transferul echipamentelor militare în stânga fluviului Niprului, astfel încât să evite pierderea acestora în cazul unei retrageri necontrolate. 

Main News a transmis cele mai importante informații din ziua 240 a războiului din Ucraina: 

18:45 – Rusia a lovit cel puțin jumătate din capacitatea de generare termică a Ucrainei începând cu 10 octombrie, dar nu toate unitățile de energie afectate au încetat complet să funcționeze, a declarat ministrul ucrainean al energiei, citat de The Guardian.

17:14 – Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu a discutat vineri la telefon cu omologul său american Lloyd Austin, anunţă Moscova, relatează AFP.

16:43 – Separatiştii proruşi anunţă vineri că sunt pe cale să transforme într-o ”fortăreaţă” oraşul Herson, în sudul Ucrainei, din care Rusia evacuează civili, în timp ce forţele Kievului înaintează în cadrul unei contra-ofensive, relatează AFP.

14:10 – Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acceptat vineri să-l primească pe premierul suedez Ulf Kristersson, care s-a declarat pregătit joi să ducă ”imediat” în Turcia pentru a obţine unda verde a Ankareia adeării Suedie la NATO, relatează AFP.

11:47 – Ucraina a finalizat exhumarea cadavrelor din cea mai mare groapă comună descoperită în urma retragerii trupelor ruse din oraşul Lîman, din estul oraşului, a anunţat joi poliţia ucraineană. În total, 166 de cadavre au fost exhumate, dintre care cinci aparţin unor copii, relatează CNN.

10:31 – Ministerul britanic al Apărării a precizat că Rusia a orchestrat o campanie de distragere a atenţiei, anunţând că 70.000 de militari belaruşi vor fi implicaţi într-un nou grup comun de forţe ruso-belaruse, relatează The Guardian.

Informații transmise LIVE din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW