Wednesday, May 29, 2024
Jurnalism corect


Ziua 206 a războiului din Ucraina | Forțele ucrainene au lovit regiunea rusă Belgorod

By Redactia , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 17 septembrie 2022 Etichete: , ,

Forțele ucrainene au lansat atacuri asupra regiunii Bolgorod din Federația Rusă și au reușit să elibereze orașul Kupiansk, continuând astfel operațiunile ofensive la est de râul Oskil, remarcă Institute for the Study of War. Cu moralul ridicat după victoriile înregistrate în ultimele zile, ucrainenii au lovit, probabil cu rachete HIMARS, cartierul general al ocupanților ruși din Herson.  

Main News transmite cele mai importante informații din ziua 206 a războiului din Ucraina: 

20:04 – Preşedinţia cehă a Uniunii Europene a făcut un apel, sâmbătă, pentru crearea unui tribunal internaţional pentru crime de război, ca urmare a descoperirii a sute de cadavre la Izium, relatează AFP.

19:18 – Rachetele rusești au lovit orașul Kosteantînivka. Potrivit Ukrinform, cinci persoane au fost rănite, inclusiv un copil.

18:22 – Preşedintele american, Joe Biden, l-a avertizat din nou pe omologul său rus, Vladimir Putin, să nu ordone utilizarea armelor chimice sau nucleare în Ucraina, într-un moment în care armata ucraineană desfăşoară o importantă contraofensivă în ţară, relatează AFP, citată de Agerpres.

18:16 – Procuratura ucraineană a descoperit o cameră de tortură în subsolul unei clădiri dintr-o localitate din regiunea Harkiv, recent eliberată, relatează Ukrinform.

15:44 – Premierul ucrainean Denis Şmihal a mulţumit sâmbătă Statelor Unite pentru sprijinul acordat, după ce Ucraina a primit o nouă asistenţă financiară internaţională, de 1,5 miliarde de dolari, transmite Reuters.

14:09 – Polonia a semnat vineri un contract cu Coreea de Sud, care va furniza Varşoviei 48 de avioane uşoare de luptă, în timp ce încearcă să-şi întărească armata pe fondul preocupărilor de securitate în curs legate de invadarea Ucrainei de către Rusia, transmite Reuters.

DETALII AICI

Informații transmise LIVE din timpul invaziei ruse în Ucraina: 

Sursa foto: Inquam Photos / Virgil Simionescu

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW