Wednesday, November 29, 2023
Jurnalism corect


277 zile de război în Ucraina / Parchetul General susține că forțele ruse ar fi comis peste 49.000 de crime de război

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 27 noiembrie 2022 Etichete: , , , ,

Duminică, 27 noiembrie, se împlinesc 277 de zile de când Vladimir Putin a ordonat invazia Ucrainei. Între timp, Parchetul General ucrainean susține că forțele ruse ar fi comis peste 49.000 de crime de război. Institute for The Study of War a transmis că ritmul atacurilor între cele două armate se va înteți în următoarele săptămâni. „Ucraina a mai trecut printr-un genocid”, a spus președintele Zelenski, în urma evenimentului de comemorare a victimelor Holodomor-ului. 

Main News a transmis LIVE cele mai importante informații din ziua 277 a războiului din Ucraina:

17:37 – Ministerul britanic al Apărării a trimis în Ucraina rachete Brimstone 2, despre care susține că au avut „un rol crucial” în avansul forțelor ucrainene din ultimele luni, relatează The Guardian.

17:33 – Șeful Energoatom susține că ar exista semnale potrivit cărora forțele ruse al plănui să se retragă de la Centrala Nucleară Zaporojie, ocupată încă din luna martie, potrivit unui interviu acordat la televiziunea publică, citat de The Guardian.

Petro Kotin a menționat, însă, că ar fi prea devreme să se ia în calcul o retragere a forțelor ruse din zonă.

15:10 – 7 civili au fost uciși și 19 răniți în urma bombardamentelor lansate de Armata rusă asupra regiunilor ucrainene, au transmis autoritățile de la Kiev, citate de Kyiv Independent.

14:08 – Ministerul britanic al Apărării susține că este „puțin probabil” ca forțele ruse să reușească să avanseze în regiunea Donetsk, unde în prezent au loc bătălii în jurul orașelor Pavlivka și Vuhledar.

12:21 – Pierderile suferite de Armata Federației Ruse în Ucraina, potrivit datelor furnizate de oficialii ucraineni:


11:30 – 54 de bombardamente au avut loc în regiunea Herson pe parcursul zilei de sâmbătă, iar un om a fost ucis, notează Kyiv Independent.

10:45 – Forțele ruse au ucis 5 civili în regiunea Donetsk pe parcursul zilei de sâmbătă, a transmis guvernatorul regiunii, Pavlo Kyrylenko.

10:40 – Institute for the Study of War (ISW) susține că ritmul atacurilor se va înteți în următoarele săptămâni, după ce pământul o să înghețe.

10:35 – Forțele ruse ar fi comis peste 49.000 de crime de război în Ucraina, potrivit datelor furnizate de Parchetul General ucrainean.

10:30 – „Ucraina a mai trecut printr-un genocid. Și facem tot ce este posibil și imposibil să oprim o altă politică de genocid – chiar dacă e nouă, e extrem de similară cu cea care a ucis 20 milioane de persoane în Secolul 20”, a transmis Volodîmîr Zelenski, după evenimentul de comemorare a victimelor Holodomor-ului, ce a avut loc în ziua precedentă în Kiev.

10:25 – Lituania a trimis 6 camioane, încărcate cu 114 generatoare de electricitate, în Ucraina, a anunțat Ministerul ucrainean al Energiei, citat de Kyiv Independent.

În total, Lituania plănuiește să trimită în Ucraina 252 de generatoare.

Informații transmise din timpul invaziei ruse în Ucraina:

Sursă foto: Inquam Photos / Virgil Simionescu

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW